Mukavaa alkanutta viikkoa! Puhuin aiemmin puutarhavihkosta, johon olisi kiva kirjoittaa muistiin lajikkeet mitä omalta pihalta löytyy. Siitä sainkin idean kirjoittaa tänne kaikki ylös kuvien kera ja lisätä sitä mukaa mitä tulee pihalle istutettua. Minun piirustustaidot eivät ole niin hyvät että alkaisin vihkoon piirtelemään tuijia ja pioneja, joten täältä blogista on sitten hyvä tarkistaa. Harmi vain etten muista esim. kaikkia pioni- tai omenalajikkeita joita pihalta löytyy. Olisi silloin ostohetkellä pitänyt olla viisaampi ja laittaa kaikki muistiin.

Ensimmäisenä kesänä emme pihalle tehnyt paljoa, enimmäkseen mura-ja sepelikuormista täyttyi tontti. Niitä tasoiteltiin ja istutettiin jonkun verran nurmikkoa. Neljä kesää olen nyt ahkeroinut pihan kimpussa, viime viikonloppu menikin pihalla touhuten kukkapenkin ja sora-alueiden siistimisten kanssa. Tänä vuonna laitetaan perunamaakin, josta olen haaveillut viime kesästä asti. Kaikki lähti siitä kun mies nakkasi takapihan ovelta muutamat potut metsän reunaan ja yllätys oli suuri kun varret alkoivat kukkimaan. Satoa tuli ja hyvää pottua tulikin! Niin keltaisia ja hyvännäköisiä perunoita, joten jospa nyt saisi ruokaa useammallekin aterialle :) Mutta tässä nyt lista pihaltamme löytyvistä lajikkeista:

Pensaat

nimet%C3%B6n30.jpgnimet%C3%B6n20.jpg

Mustaherukkaa

Punaherukkaa

Syyshortensia 2 kpl

Mustilanhortensia 2 kpl

Japaninhortensia

Kotkansiipisaniainen

Lumipalloheisi

Syreenit 2 kpl 

Puksipuu

Vadelmaa

Juhannusruusu

Pikkujasmike

Pensasangervo (Spiraea) 9 kpl

 

Puut

nimet%C3%B6n.jpg

nimet%C3%B6n11.jpg

Vaahtera

Tammi 2 kpl

Omenapuu 2 kpl (Valkea kuulas)

Kirsikkapuu

Riippahernepuu

Tuomi

Pihlaja

Pylväshaapa 2 kpl

Lehtikuusi 3 kpl

Koivuja

Kuusia

Mäntyjä

 

Havukasvit

nimet%C3%B6n1.jpg

5.jpg

Timanttituija 10 kpl

Kartiotuija 4 kpl

Pallotuija 2 kpl

Sinikataja 2 kpl

Laakakataja 3 kpl

Kartiovalkokuusi

 

Perennat

nimet%C3%B6n.jpg

nimet%C3%B6n12.jpg

Jalokuunliljat 4 kpl

Syysleimu 3 kpl

Kiinanpioni 4 kpl

Jalopioni

Liljat

Tarha-alpi 2 kpl

 

Köynnökset

nimet%C3%B6n13.jpg

Köynnöshortensia 2 kpl

Humala 3 kpl

Tuoksuköynnöskuusama 2 kpl

 

 

Olikohan tässä kaikki? Huh, olipahan kova homma miettiä mitä kaikkea pihallamme kasvaa ja yllätyin miten paljon olemme saaneet viidessä vuodessa aikaan :) Täältä on sitten kiva tarkistaa ja lisään postaukseen itselleni muistiin kun istutan uusia lajikkeita pihalle. Kunhan istutetut puut ja pensaat tuosta vielä kasvavat niin saadaan puutarhaan runsautta ja näkösuojaa.

Oikein ison riippajalavan haluaisin takapihalle ja tänä kesänä aioinkin metsästää sellaisen itselleni :) Siihen menee vain vuosia ennenkuin saan siitä ison. Viime vuonna istuttamani tammi kasvaa älyttömän hitaasti ja en millään malttaisi odotella puiden kasvua!

Kuvat kollaaseihin lainattu www.agrimarket.fi