Eiks oo hienot piirrokset :D :D No, pääasia että kasvihuone on suora vaikka piirroksien viivat heittelee :) Minulta pyydettiin kasvihuoneeseen ohjeita ja olen nyt ottanut mittoja ylös kasvihuoneesta. Mehän tehtiin se ihan omasta päästä ja tekovaiheessa vasta mietittiin kokoa sun muuta.

Kasvihuoneen tekeminen lähti siitä että laitettiin kaksi kuormalavaa (60x80) rinnakkain ja kiinnitettiin ne toisiinsa. Seuraavaksi tehtiin kuormalavojen päälle lankuista reunat. Kaksi kerrosta lankkuja (eli tähän osaan sitten multa tai kasvusäkit tulevat). Kasvihuoneen etuosaan soviteltiin ikkunoita (mitoiltaan 56x122cm, 2 kpl) ympärille tehtiin ensin kehikko laudoista, johon ikkunat voi kiinnittää. Vatupassi tässä ehdoton apuväline. Saranoita ei laitettu ollenkaan vaan 8mm rautatangosta mies katkaisi pätkiä ja niillä kiinnitettiin ikkunat kehikkoon. Porattiin reikä ikkunan karmiin, toinen kehikkoon ja upotettiin raudan pätkä niihin. Ikkunat aukeaa kokonaan näiden ansiosta. Kuviin olen merkinnyt kasvihuoneen mitat.

DSC_4644%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Seuraavaksi oli vuorossa sivujen ja takaosan teko. Sivuihin tuli 52x120cm ikkunat. Ikkunoita tukee laudat jotka olen piirtänyt kuvaankin. Ruuvien avulla jätettiin ikkunoille hieman liikkumavaraa kun kasvihuone on ulkona talvetkin. Kasvihuoneen takaosa peitettiin kokonaan laudoilla. Kuvissa mitat. Vino katto tehtiin viimeisenä laudoista ja laitettiin sivuille laudat peittämään ikkunoiden raot. Lopuksi maalasin vielä kasvihuoneen valkoiseksi, ikkunat jätettiin tarkoituksella vanhan näköisiksi. Ovien vetimet laitettiin vielä paikoilleen ja kierrätystavarasta tehty kasvihuone oli valmis!

DSC_4642%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4626%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4639%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Jos ohjeista ei saanut selvää niin saa kysyä :) Jos meillä olisi ollut vanhoja ikkunoita enemmän, niin olisimme luultavasti tehneet myös takaseinän ikkunoista. Kiitos muuten lukijalle vinkistä amppelien suhteen, nyt kasvihuoneessa roikku kaksi amppelia, kaikki tila otettiin hyötykäyttöön :) Tuossa eilen huomasin että tomaateissa on paljon kukkia ja neljä vihreää tomaatin alkua jo. Eiköhän me saada luomuruokaa tässä kesän aikana suuhunkin asti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!