Matkailua asuntoautolla / Itä-Suomi

Lomareissut on nyt tälle kesää tehty. Nyt odotellaan kotona rauhassa vauvan syntymää. Minulla oli tunne, että tällä viikolla vauva syntyy, mutta näyttää nyt siltä ettei taida syntyäkään. Lähdimme viikko sitten extemporereissuun matkailuautolla. Itä-Suomi oli kohteena, mutta mitään muuta emme olleet suunnitelleet. Päivän aikana suunnittelimme mihin seuraavaksi ja pysähdyimme välillä ihan uusiin paikkoihin. Kaikkein parasta reissuissa on se, ettei tiedä missä seuraavan yön yöpyy. Ja asuntoautolla reissatessa voi jäädä yöksi melkeinpä mihin vain. Kävimme mm. Kolin kansallispuistossa, Rantasalmella ja Savonlinnassa. Kiteeltä löytyi myös kiva eläinpuisto, johon veimme lapset matkan varrella.

Itä-Suomi

Kolilla en ole aiemmin käynyt ja maisemat oli aika huikeat! Maisemahissiin en uskaltanut, mutta nousimme portaita ylös ja jopa minä lyllersin sinne huipulle asti. Hidastahan se oli ja kaikki muut meni edelle, mutta pääsin kuin pääsinkin perille. Se oli tavoitteena. Supistuksia alkoikin tulemaan tuon reissun jälkeen ja piti jo googlailla lähin sairaala. Kätevä Kolilla oli ilmainen hissi, joka vei meidät parkkipaikalta ylös. Siitä ei sitten ollut enää kuin 400 metriä huipulle. Katsokaa nyt näitä maisemia ❤️ Onpahan vauvalle tarina kerrottavana sitten isompana, kun äiti kiipesi Kolin huipulle viimeisillään raskaana.

Kiteen eläinpuisto oli myös yksi matkan varrelle sattuneista pysähdyspaikoista. Söimme eväät ensin asuntoautossa ja lähdimme sen jälkeen kiertämään eläinpuistoa. Penkkejä siellä oli tosi vähän ja välillä meinasi usko loppua, että jaksan kiertää koko alueen. Lapsille se oli kuitenkin jännittävä kokemus karhuineen ja ilveksineen. Minä nojailin vesipullon kanssa aitauksiin ja milloin mihinkin ? Mies ylämäessä auttoi mua eteenpäin ja niin vain tästäkin reissusta selvittiin.

Päivä oli aika lämmin, mutta pilvinen. Eläimet olivat näkyvillä ja hyvin sai kuvia otettua jokaisesta. Niin suloisia. Kotiin päästessämme meille kotiutuikin muutama uusi tulokas. Vähän äitiltä salaa soitettiin puhelu iskän kans yhteen paikkaan ja niin ne lähti parin tunnin päästä pahvilaatikon kanssa hakemaan lemmikeitä kotiin. Taisi tuo reissu tehdä tyttöön vaikutuksen ❤️ Tulokkaista lisää myöhemmin.

En koskaan ole julkaissut kuvaa itsestäni blogin puolella, mutta nyt näette yhden?Meillä oli niin innokas opas tuolla Olavinlinnassa, etten meinannut perässä pysyä. Opaskierroksen viimeisenä tallustin muiden perässä ja siltikään en meinannut pysyä mukana. Olipa vaan ihana käydä reissussa tämän pitkän kevään ja alkukesän jälkeen. Koronan vuoksi ei tuonne ihan ylhäällä oleviin torneihin ollut pääsyä, mutta hyvin nähtiin linnaa muuten. Kiva muistella karavaanarireissua jälkikäteen.

Täällä elellään tällä hetkellä niin jännittäviä aikoja! Ei yhtään tiedä milloin tulee lähtö sairaalaan. Reissussa tosiaan useana päivänä tuntui, että apua nytkö! Mutta ei. Tiedätte sitten kun minusta ei hetkeen kuulu mitään, että nyt on vauva syntynyt. En millään malta odottaa enää. Haluaisimme niin kovasti jo nähdä sinut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *