Suppilovahvero

suppilovahvero
suppilovahvero

Missä muodossa meillä syödään suppilovahveroita?

Tuoreena, pakastettuna, kuivattuna sekä sienipölynä. Suppilovahvero sisältää paljon D-vitamiinia, B-vitamiinia, kivennäisaineita (rautaa, seleeniä, sinkkiä, kaliumia) sekä kuituja. Sienipölyä meillä käytetään eniten, koska sitä on niin helppo ripotella ruokaan kuin ruokaan.

sienipöly suppilovahvero

Miten teen sienipölyä?

Sienipöly tehdään puhdistetuista ja kuivatuista suppilovahveroista. Voi tehdä myös tateista. Sienien pitää olla täysin kuivia että pöly onnistuu. Itse kuivatan sienet kasvikuivurissa ja sen jälkeen murskaan ne sauva-/tehosekoittimella pölyksi. Lasipurkkiin ja kansi päälle. Säilyvyysaika on pitkä. Itse käytän vielä viime vuonna tekemääni pölyä ja nyt kun suppilovahveroita taas tulee kuin sieniä sateella, niin piakkoin saan lisää pölyä. Jos et ole vielä kokeillut niin kannattaa ehdottomasti kokeilla sienipölyä kastikkeisiin, pizzan päälle, keittoihin ymt. Ei muuta kuin sienimetsään!

Tuu seuraamaan mua instagramiin tai blogit.fi sivustolle: https://www.instagram.com/whiteandblackblogi https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *