Tämän vuoden kurpitsat pääsi koristamaan terassia. Isomman kaiversin halloween kurpitsaksi. Tästä tuli kiva vaikka veistelin ilman piirroksia veitsellä menemään. Sisältöä kurpitsasta tuli monta monta kiloa. Nyt pitäisi keksiä mitä kaikkea teen siitä. Eilen tein kurpitsakeittoa ja mikäs sen paremmin kävisi vaikka alkukeitoksi pyhäinpäivänä. Laitan tähän ohjeen jos haluatte testata. Tuli niin hyvää!
Kurpitsakeitto
1 kg kurpitsaa
4 porkkanaa
1 iso sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
3 tl garam masalaa
4 tl suolaa
persiljaa
ripaus mustapippuria
7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1rkl sitruunanmehua
5dl kuohukermaa (karrageenitonta)
1 purkki creme fraichea
voita tai oliiviöljyä paistamiseen
Koristele keitto timjamilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Keitä paloitellut porkkanat. Paloittele kurpitsat kuutioiksi ja pehmennä ne öljyssä/voissa kattilassa tai pannulla. Lisää porkkanat joukkoon. Laita toiseen kattilaan öljy/voi ja kuullota sipulit ja lisää mausteet. Lisää vesi, sitruunamehu ja kasvisliemikuutio. Kun kasvisliemikuutio sulanut kaada porkkanat ja kurpitsat samaan kattilaan. Anna hiljalleen kiehua vartti. Lopussa lisää kermat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkkinä vielä miten kaiverrettu kurpitsa pysyy kauemmin hyvänä eikä mädänny heti. Kastele se etikalla. Eli pyörittele kurpitsaa etikassa niin säilyvyys ulkona on paljon parempi.
Tuu seuraamaan mua instagramiin tai blogit.fi sivustolle: https://www.instagram.com/whiteandblackblogi https://www.blogit.fi/white-black/seuraa