DIY-sängynpääty!

Heippa! Me on täällä askarreltu sängynpäätyä meille 🙂 Siitä tuli upea ja juuri sellainen millaisena sen päässäni näin <3 Olen haaveillut itse tehdystä valkoisesta sängynpäädystä jo monta vuotta ja nyt me vihdoin tehtiin se vierashuoneen sänkyyn. Valkoista keinonahkaa, vaahtomuovia, nappeja, mitta, kynä, porakone, niittipyssy, rautalankaa ja vaneria. Siinä sängynpäätyyn tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Miehen kanssa yhdessä tämä tehtiin sen jälkeen kun olin suunnitellut mihin kohtaan napit laitetaan. Siinä olikin miettiminen, nappien paikoissa 🙂 Halusin päätyyn 20 nappia ja kova hommahan se oli mittailla tarkalleen paikat napeille ja vielä merkata kohdat vaneriin, vaahtomuoviin ja kankaaseen, mutta kyllä ehdottomasti kannatti! Tuli siitä niin upea lopputulos.

6.jpg

Pääsin tekemään yhteistyötä Etolan kanssa ja heidän valikoimastaan löytyi aivan ihanaa, puhtaan valkoista keinonahkaa, johon ihastuin heti. Keinonahkaa saa tilattua myös mustana. Leveydeltään nahka on 140cm ja he leikkaavat sinulle juuri sen pituuden mitä tarvitset. Meidän sängynpäädystä tuli 160cm leveä ja alle metrin korkea. Pehmusteena käytettiin jämäkkää vaahtomuovia, paksuudeltaan 7cm. Vaahtomuovia saa Etolalta eri paksuisena ja määrämittaan leikattuna. Halusin ehdottomasti päädyn joka on leveämpi kuin sänky ja pääty alkaa lattiasta. Nyt sänky näyttää leveämmältä päädyn ansiosta ja viimeistelee koko ilmeen. Etolasta löytyy paljon kaikkea kivaa niin kotiin kuin puutarhaankin!

4.jpg

2.jpg

1.jpg

Olen niin iloinen että meillä on nyt vierashuoneessa kaunis sängynpääty ja varmasti myös vieraat tykkäävät! Tykkäätkö sinä?

Postaus toteutettu yhteistyössä Etolan kanssa. 

5.jpg

24 kommenttia “DIY-sängynpääty!

 1. Tosi hieno! Valkoinen keinonahka onkin hyvä materiaali kun saa puhdistettua helposti. Ja antaa tosiaan ryhtiä koko sängylle! Mekin kun tehtiin sängynpääty, näytti koko sänky ihan uudelta ja isommalta 🙂

  1. Kiitos Jaana! Valkoinen keinonahka on kyllä hyvä vaihtoehto sängynpäätyyn, jos se olisi kangasta niin olisi vaikeampi pitää puhtaana. Kuvassa näkyvä rahi on myös keinonahkaa ja siitä on myös lähtenyt tahrat ihan vain pyyhkäisemällä pois.

 2. No kyllä tuli todella viimeisen päälle pääty, hieno! Minä olen haaveillut meidän sänkyyn päätyä, ehkä kesällä saadaan aikaiseksi rakentaa 🙂

  1. Kiitos paljon! Ei muutakuin päädyn kimppuun kesällä 🙂 Kesällähän sen voi rakentaa vaikka ulkona terassilla. Vanerista tuli sen verran sotkua että me leikattiin se ulkona.

  2. Sopivaa säätä ehkä olemmekin odotelleet, tai ainakin sen piikkiin olemme laittaneet, ettemme ole vielä aloittaneet 😀

  3. Hyvä syy vähän siirtää ;D kyllä meilläkin meni näin kauan ennenkuin aloimme tuumasta toimeen.

 3. Wau, tulipa siitä hieno!! &hearts; Meillä pitäis kans värkätä sängynpääty. Tarkat suunnitelmat on jo valmiina, vielä kun innostuis mies sen tekemään 😉

  1. Kyllä se mies tekee kun vähän aikaa houkuttelet, niin meilläkin 🙂 enkä kyllä ilman miehen apua tuota olis edes saanut kasaan. Tarvii neljää kättä useammassakin vaiheessa.<br />
   Kiitos Heli &hearts;

 4. Upea! Kyllä mä ihailen teitä jotka jaksaa tällaisia tehdä. Itsellä ei kyllä riittäisi kärsivällisyys 😀

  1. Kiitos 🙂 Kärsivällisyyttä tarvittiin ainakin tuossa nappien laitossa 😉 muuten oli kyllä helppo tehdä, mutta nuo nappien paikat piti tarkkaan miettiä kun halusin ne millilleen oikeaan paikkaan. Mies jo vieressä kommentoi että onko se nyt noin tarkkaa kun mitan kanssa siinä heiluin 😀

  1. Kiitos paljon! Sama täällä, itse tehdyt jutut on niitä parhaimpia &hearts;

  1. Kiitos paljon M 🙂 Laitan tähän alle noin hinnat mitä tällaiselle 160cm sängynpäädylle tulee hintaa.<br />
   Vaneri n.20€<br />
   Vaahtomuovi n.75€<br />
   Keinonahka n.50€<br />
   Napit 10€<br />
   yht. n. 155€

  1. Kiitos Susanna! Päätyyn olen kyllä tosi tyytyväinen, tekisi mieli tehdä meidänkin makkariin samanlainen. Tai sit siirrän välillä tuon päädyn meidän makkariin 🙂

 5. Hei :). Sängynpäädyn päällystys valkoisella keinonahalla myös suunnitelmissa :). Mietinnässä kuitenkin napit. Minkälaiset napit teillä on, onko nekin päällystetty samalla nahalla? Kaunis koti teillä :). Aurinkoa!

  1. Heippa!<br />
   Napit ostin verhoomosta. Ne ovat halkaisijaltaan n.2cm, metallia ja toisella puolen on lenkki mistä napit saa kiristettyä päätyyn. (käytin rautalankaa kiinnitykseen) Vein palan keinonahkaa verhoomoon ja he päällystivät napit. Ensin ajattelin itse päällystää ne mutta olivat niin edulliset (10e) valmiiksi päällystettynä.<br />
   <br />
   Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Mukavaa kesän odotusta!

 6. Onpa upea tuo sängynpääty. Meilläpäin ei ole moista liikettä,enkä ole koskaan edes käynyt. Täytyypä kurkistaa heidän sivuilleen.

  1. Voi kiitos Anne! Siitä tuli ihana :)<br />
   Etolan verkkokaupasta löytyy kyllä kivoja juttuja kotiin, puutarhaan tai lahjaksi.<br />
   Hyvää alkanutta viikkoa!

 7. Vau, onpas kyllä van hieno sänhynpääty ja vielä hienompi, että olette tehnyt sen itse! Huippua!

  1. Kiitos paljon Laura &hearts; Tykkään hirveesti itse kokeilla ja tehdä kaikkea ja kun lopputulos onnistuu niin hyvä mieli jää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *