Toivepostaus: Terassipöytä

DSC_5296%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

hortensia.jpg

 

p%C3%B6yt%C3%A4.jpg

 

terassip%C3%B6yt%C3%A4.jpg

 

Sain viestiä jossa pyydettiin lisätietoa tekemästämme terassipöydästä ja miten pöytä on säilynyt taivasalla ja onko pintaa käsitelty. Anteeksi tämä tulee vähän myöhässä, olemme olleet lomalla ja tietokone on pysynyt kiinni melkein viikon. Mutta nyt tulee postausta pöydästä 🙂

Pöydän idea lähti siis sohvapöydästämme, joka onkin aika samanlainen, mutta tämä on isompi ja erilaisilla jaloilla. Pöytä tehtiin tontilta kaadetuista puista. Pituutta sillä on kaksi metriä pitkä ja leveyttä 90cm. Pöydän pintaa hiottiin jonkun verran ja jätettiin sään armoille, sitä ei ole siis mitenkään käsitelty. Joka kevät olen painepesurilla pessyt pöydän ja samanlaisena se on pysynyt, pinta vain ehkä hieman harmaantunut, joka tekee pöydästä vain paremman näköisen. Pöytä on ollut taivasalla siitä lähtien kun se tehtiin, eli hyvin kestää talven pakkaset ja lumikerrokset.

Nyt kun pinta on saatu hieman kuluneen ja harmahtavan näköiseksi, ajattelin käsitellä pinnan värittömällä öljyllä, kunhan nämä vesisateet loppuvat ja pöytä pääsee kunnolla kuivahtamaan ennen käsittelyä. Sohvapöydän päät käsittelin aikoinaan latoharmaan sävyllä, sekin tosi kiva sävy! Mutta välttämättä pöytää ei siis tarvitse käsitellä, tuossa se on ollut jo kaksi vuotta ja hyvin säilynyt. Suosittelen kyllä kokeilemaan terassipöydän tekoa, itse tekemällä siitä saa juuri oikean pituisen ja mallisen 🙂 Kivaa viikonloppua!

 

10 kommenttia “Toivepostaus: Terassipöytä

 1. Aivan ihana! <br />
  Harmaus ja ajanpatina tekee tuosta niin kauniin!<br />
  Mukavaa viikonloppua!♡

  1. Kiitos paljon Titti, pöytä on ollut mieluinen &hearts; Mukavaa lauantaita!

 2. Todella kaunis sävy tuossa pöydän pinnassa! Ja ihana ajatus, että pöytä on oman tontin puista. &hearts;

  1. Tunnearvoa on sohva- ja terassipöydällä, en varmaan koskaan raaski luopua niistä kun mies on puut höylännyt ja itse tehty pöydät 🙂 Kiitos &hearts;

 3. Kiitos kuvista. Meille tulee seuraavaksi samalainen, niin hyvännäköinen on tosiaankin. Meillä on nyt ostettu pöytä mitä pitää huoltaa eli öljytä kahdesti kesässä ja viedä talveksi säilöön ja silti se ei kestä. Muutamassa vuodessa mennyt jo todella huonon näköiseksi. Hankintahintakin oli niin kallis että hirvittää.

  1. Ihana kuulla että saitte inspiraation blogistani pöydän tekoon 🙂 Lankkupöytä kestää taatusti kesät ja talvet ulkona eikä tarvitse kantaa säilöön talveksi. Suosittelen kuitenkin pöydän käsittelyä esim. värittömällä öljyllä tai maalilla kun puu on kuivunut. Itse öljyän pöydän kunhan se pääsee näiden vesisateiden jälkeen kuivumaan, nyt siinä on kiva harmaa kelottunut sävy jo valmiina. Hyvää kesän jatkoa!

 4. Hei, öljysitkö terassipöydän? Millainen siitä tuli? Minun pitäisi käsitellä jotenkin lankuista tehty terassipöytä, ja nyt mietin, että jos öljyän sen, niin tuleeko siitä liian tumma?

  1. Hei Maria,<br />
   <br />
   En ole vieläkään voinut öljytä pöytää kun vettä sataa. Tarkoitus on kuitenkin tänä kesänä siihen väritön öljy laittaa pintaan ja uskon että väri ei tuosta paljoa tummemmaksi muutu. Haluaisin pinnan pysyvän juuri tuollaisena kuin se on kuvassa. Heti kun tulee aurinkoisemmat ilmat niin alan hommiin ja kerron sitten täällä blogissakin aiheesta :)<br />
   <br />
   Mukavaa kesää!

  2. Minulla kanssa tuollaista vanhaa harmaantunutta puuta, jota harmaannutin lisää vielä rautasulfaatilla. Aika samanväristä kuin tuo sinun pöytäsi. Öljysin värittömällä puuöljyllä kokeeksi harmaantunutta laudanpätkää ja se näyttää nyt siltä kuin olisi koko ajan märkä. Enkä haluaisi tuosta pöydästä sellaista. Pakko se on kuitenkin varmaan jollain käsitellä tai kaikki rasvatahrat ja ketsupit imeytyvät siihen samantien. Mutta, mielenkiinnolla jään odottamaan postaustasi pöydän lopputuloksesta 🙂

  3. Ai sinä olet testannut jo väritöntä öljyä puuhun, saa nähdä millaiseksi tuon pinta jää kun laitan siihen värittömän öljyn päälle. Taidan minäkin ensin testata johonkin huomaamattomaan kohtaan, en myöskään halua että pinta näyttää siltä kuin se olisi märkä. Tänä kesänä sille on kuitenkin jotain tehtävä kun on ollut jo monta vuotta ilman suojaa taivasalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *