DIY- Tee itse pallopuu

Miten tuo kuusi on pyöreä? Näin moni vieras on kysynyt pihallamme, joten teillekin pieni vinkki jos pihalta löytyy pieniä kuusia 🙂 Et tarvitse kuin oksasakset jolla katkot kuusen alaoksat pois ja runko jää näkyviin. Ylhäältä muotoilet oksat saksimalla kuusta pyöreään muotoon. Mitä enemmän leikkaat, sitä tuuheammaksi kuusi tulee. Latvan voi katkaista pois kokonaan. Minulla on aikomus tehdä näitä pallopuita enemmänkin meidän pihalle. Kivoja, erilaisia yksityiskohtia. Kerran tai pari kertaa kesässä olen muotoillut puuta, muuta sille ei tarvitse tehdä. Jouluvalot olisi ihana laittaa jouluna pyöreänmuotoiseen kuuseen, joten voi olla että vedän jatkoroikalla valot talvella kuusen oksille.

DSC_7906%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_7918%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Viime kesänä kartiotuijat jostain syystä kuolivat ja alaoksia niissä ei juurikaan enää ollut. Olin jo lapion kanssa repimässä tuijia irti, mutta sitten ajattelin kokeilla samaa kikkaa näihin tuijiin ja katkoin loputkin alaoksat pois. Nyt kartiotuijat ovat tuuhentuneet saksimisen ansiosta ja minulla on kaksi rungollista tuijaa leikkimökin edustalla. Tuosta kun tuuhentuvat niin ovat vielä paremman näköiset.

Omenapuu tekee ensimmäistä kertaa satoa (joka vuosi tullut korkeintaan yksi omena, hurraa). Saadaan ainakin kolmekymmentä oman puun omenaa syödä tänä vuonna, nam! Toivotaan etteivät ole kovin kirpeitä, jos ovat niin teen omenapiirakkaa koko sadosta tai hilloa. Tänään haettiin viimeiset mustikat metsästä ja sieniä tuli yhden ruoan verran. Oli tarkoitus että mustikkareissu on viimeinen, mutta meidän mustikkapaikkaan jäi niin paljon isoja sinisiä mollukoita että pakko käydä vielä ensi viikolla poimimassa vähintään puoli ämpäriä talteen. En raaski jättää niitä sinne. Metsässä lapset jo huutelivat että äiti lähdetään, minä sieltä aina vastasin että äiti tulee ihan kohta, vielä nämä mustikat poimin! No niitähän tuli koko ajan vain lisää ja kun aurinko paistoi pensaisiin, koko metsä loisti täynnä mustikoita. Viikko siinä ois mennyt jos olisin kaikki poiminut talteen. Ihana huomisaamuna lisätä puuroon tuoreita mustikoita, superfoodia kerrakseen! No mitäs tykkäät mun pallopuista? 🙂

 

J / white & black - -

2 kommenttia “DIY- Tee itse pallopuu

    1. Halusin jotain erilaista muotoa puihin kun noita metsän puita tontilla riittää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *