DIY- Sokerilyhdyt

DSC_0343%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_0352%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_0335%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_0364%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_0371%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Laitettiin pensselit viuhumaan lasten kanssa ja askarreltiin terassille, betonipenkin päälle huurteisia lyhtyjä. Olen joskus nähnyt jossain lehdessä lasipurkkeja jotka on pyöritelty suolassa, nyt ajattelin itse kokeilla sokerista vastaavia. Sokeri on hieman rakeisempaa, joten näistä tuli vielä huurteisempia, ihan kuin lasi olisi jäässä ja pinnalla kimaltelisi lunta. Tyttö oli aivan innoissaan lyhdyistä ja olisi halunnut omaan huoneeseen yhden, mutta turvallisuussyistä nämä päätyivät terassille. Siellä voidaan käydä ihastelemassa hänen tekemiään lyhtyjä. Vien lasipurkit aina lasinkeräykseen, mutta nyt säästin purkkeja kun tiesin että näitä tullaan tekemään pihalle. Jos innostuit kokeilemaan omia niin tässä yksinkertaiset ohjeet.

Tarvitset:

Lasipurkkeja

Vesiohenteista askarteluliimaa, itse käytin Scotch)

Vettä

Sokeria

Lasipurkit sivellään ulkopuolelta vedellä ja liimalla tehdyllä seoksella ja ripotellaan sokeria päälle. Annetaan hetki kuivua ja ripotellaan vielä toinen kerros sokeria, näin lyhdyistä tulee vielä kauniimmat.

Mukavaa lauantai-iltaa!!

9 kommenttia “DIY- Sokerilyhdyt

  1. Kiitos kaunis! Näistä tuli kyllä tosi kivoja sokerin avulla 🙂

   1. Kiitos Syhi! Teidänkin kauniille lasitetulle terassille sopisi hyvin sokerilyhty asetelma 🙂

  1. Kiitos paljon Heidi ♥ Mukavaa ensimmäistä adventtia!

 1. Oletteko kokeilleet kasvattaa suolaa? Lasipurkkiin laitetaan pohjalle vettä ja suolaa ja kun vesi haihtuu pois, suola "nouse" vesihöyryn mukana ylös purkin reunoja. Kannattaa vaik googlettaa 🙂 tosi kivoja nää sokerisetkin 🙂 kestääkö liimaus ulkona kosteutta?

  1. Moi Taika,<br />
   <br />
   Kiitos :)<br />
   Olen joskus kuullut tuosta suolan kasvattamisesta, pitäisi melkein testata 🙂 Vesisateessa ei sokerikuorrutus kestä, meillä lyhdyt ovat tuossa katoksen alla ja hyvänä pysyneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *