Minijoulumaa

 

DSC_2981%20%E2%80%93%20kopio.jpg

DSC_3027%20%E2%80%93%20kopio-horz%20%E2%

Hyvää itsenäisyyspäivää! En tiedä mistä johtui mutta heräsin jo kello 03.55 ja uni oli kadonnut jonnekin. Eihän siinä muu auttanut kuin nousta ylös. Täällä kissa nukkuu niin kauan kuin minäkin, joten samaan syssyyn noustiin ylös. Parit lasit kuumaa glögiä heti aamutuimaan niin silmätkin aukeaa! Sytytin kynttilöitä ja laitoin jouluradion hiljaiselle soimaan. Voi miten mahtava aamu olikin, talo ihan hiljainen ja sai rauhassa touhuta omia juttuja. Jouluradion kauneimmat joululaulut on ihan parasta kuunneltavaa joulun alla.

Meillä lapset uskovat edelleen tonttuihin ja mikäs ihme se on kun yli 90 vuotias mummonikin uskoo 🙂 Tänään saavatkin joulukalenteriin tontun tuoman enkelikellon. Enkelikello on perinteinen joulukoriste ja kuuluu kynttilöineen jouluun. Uuttakin on mukava välillä tuoda jokavuotiseen jouluun ja tein sisälle lyhtyyn minijoulumaan. Tyttö oli aivan tohkeissaan Mikä ihana! Onko siellä tonttuja? kysyi koulusta tullessaan. Pimeällä erityisen kaunista katseltavaa.

Tänään on luvassa kyläilyä, herkuttelua ja linnan juhlia telkkarista. Tarkoitus on lähteä myös pulkkamäkeen. Saa nähdä jos pakkanen tuosta vielä kirii jääkö mäenlaskut välistä. Mittari näyttää yli -20 C. Kävin eilen tekemässä mummolle joulusiivoukset, nakkasin matot lumihankeen, vaihdoin punaiset verhot sekä punaisen maton. Vaikka oma koti on vielä joulusiivousta vailla, sain niin hyvän mielen kun näin miten kiitollinen mummo oli puhtaasta kodista ja joulun tunnelmasta. 

Täällä on edelleen ihan hiljaista. En malta odottaa että lapset heräävät kasaamaan enkelikelloa ja saadaan se pyörimään tuohon pöydälle. Kissa kehrää ja kävelee edestakaisin näytön edessä joten tää kirjoittaminen on AIKA haastavaa just tällä hetkellä 😀 Ja pätkii mun sormia kun yritän kirjoittaa. Höpsö. Eikö se äiti nyt tajua että pois siitä tietokoneen ääreltä?! Ei tämän kivempaa aamua enää voi toivoakaan <3 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *