Kierrätystavarasta kasvihuone

Ilouutisia kasvihuoneprojektin saralta! Kasvihuoneen rakentaminen aloitetaan heti kun loput lumet sulavat ja routa lähtee. Juu, juu noin helppoa se miehen suostutteleminen oli 🙂 Yks ilta istuttiin pihasaunasta vilvoittelemassa terassilla ja aloin juttelemaan miehelle (lue: pehmittelemään) kasvihuoneesta, (siinä vaiheessa en vielä tiennyt ikkunanpokista jotka saimme) kyselin vaan mieheltä rakentamisesta ja vinkkasin että suunnittelen siitä semmosta isompaa.. Jaa miten isoa? No semmosta pienen kesämökin kokoista, isompaa kuin tämä pihasauna. Jos teet mulle piirustukset valmiiksi niin voinhan mä sen rakentaa. 

Ja minähän piirrän!! Ui ui ui, mä olin ihan ihan täpinöissäni! Kun rakennusmiehen suostutteleminen oli näinkin helppoa niin sitten vaan Torista etsimään käytettyjä laseja. Olin jo miettinyt budjettia laseille, mutta tällä kertaa olin just oikeaan aikaan paikalla jossa huomasin ilmoituksen `annetaan ikkunanpokia`. Laitoin heti viestiä ja olin ihan varma että ne ovat jo menneet. Mutta ikkunat olivat vapaana! Yksi ihana ihminen lahjoitti toistakymmentä vanhaa ikkunanpokaa, joista saamme seinät joka puolelle kasvihuonetta. Naapurimme antoi kattopalkit vanhasta puretusta rakennuksesta joita käytämme myös projektissa. Niin kultaisia ja ihania ihmisiä. 

Tein tuohon alle hieman suunnitelmia. Kasvihuoneesta tulee aika kookas, isoja laseja tulee kaksi julkisivuun. Sivuille ainakin kolme tai neljä lasia molemmin puolin seiniä, jotta pituutta riittää ja saan sisälle myös sen oleskelutilan, josta olen haaveillut. Sisälle olen kaavaillut ikkunoiden eteen tomaateille, kurkuille ja viinirypäleille kasvupaikat ja yrtit istutan amppeleihin jotka laitan roikkumaan katosta. Keskelle kasvihuonetta tulee oleskelutila. Vanhasta ovesta teen sisälle liitutaulun johon voi kirjoittaa mitä on istuttanut ja milloin sekä kaikkea muuta hömppää 🙂 Lattia on vielä mietinnässä, teemmekö lattian laatoista vai valetaanko betonista. Mutta voisi sanoa että yli puolet tarvikkeista on jo kasassa eikä ole maksanut vielä penniäkään, joten eikö siihen sisustukseen voi pienesti panostaa 😉 Mielessäni näen jo itseni sisällä istumassa jääkylmä juoma kädessä sisustuslehtiä selaten.. jää sitten nähtäväksi miten kuuma siellä kesällä on, miten tää emäntä viihtyy 😉 Kuvassa olevat amppeli, ruukku ja kalusteet löytyvät Elloksen valikoimasta. Aurinkoista toukokuun alkua!

kasvihuone.jpg

Kalusteet ja ruukut ellos.fi. Yrtit plantagen.fi. Postaus sisältää mainoslinkit.

2 kommenttia “Kierrätystavarasta kasvihuone

 1. Oijoi… kuulostaa niin hyvältä! 🙂 Tuollainen isompi kasvihuone, jossa mahtuu sisällekin oleilemaan kuulostaa ihanalta! Odotan innolla lopputulosta! Meillä on mökille pienen kasvi/yrittimaan perustaminen ajatuksissa, katsotaan miten sen ajatuksen kanssa edetään.

  1. Minä kans odotan kovasti lopputulosta, hitsi ku tuota luntaki on vielä ja maa jäässä 😀 Menee toukokuun loppuun ennenku pääsee aloittelemaan.<br />
   <br />
   Luinkin teidän mökkiprojektista, ihana kun olette saaneet oman paikan mitä saa ruveta laittaan oman näköiseksi. <br />
   Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *