Askartelua puutarhaan

Helppo ja nopea vinkki lasten kanssa askarteluun näin sunnuntain ratoksi. Me maalattiin jo toistakymmentä leppäkerttua puutarhaan ja lisää näyttää syntyvän niin kauan kuin maalia ja kiviä riittää 😉 Erityisesti tyttö tykästyi tähän puuhaan ja minä olen lopuksi suihkinut lakkasprayllä kivet niin pinta kestää ulkosalla. Veimme opettajille omat leppäkertut koulujen päättyessä.

Kesäloma on alkanut ja meidän perheessä ensimmäinen reissu tehdään jo keskiviikkona, jolloin lähdetään rentoutumaan ja nauttimaan mökkielämästä. Kalastusta, saunomista sekä chillailua luvassa. Aa että mä nautin!

 

DSC_5119%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Tarvitset leppäkerttuihin puhtaita kiviä, askarteluvärejä, siveltimet sekä lakkaspraytä. Ostin Kärkkäiseltä Deco merkkisiä vesiohenteisia askarteluvärejä ja erikokoisia siveltimiä. Maalaa ensin pää leppäkertulle mustalla värillä ja muu osa kivestä punaisella. Anna kuivua ja tee ohuella siveltimellä pitkittäin viiva selkään. Kastamalla pumpulipuikkoa mustaan väriin saat parhaiten leppäkertun pilkut tehtyä. Lopuksi silmät ja suu paikoilleen 🙂 Tyttö halusi melkein kaikista hymyileviä leppäkerttuja! Anna kivien kuivua ja lakkaa lopuksi sprayllä.

 

DSC_5455%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5445%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Veimme opettajille vielä yrtit suoraan puutarhalta jotka kääräisin paperiin tekstin kera ja ripustin omatekemät sydämet roikkumaan. Joka vuosi ollaan viety jotain itse tehtyä, viimeksi opet saivat jalkakylpysydämiä lasirasiassa. Pojan eskariopelle veimme joulun aikaan höyhenkranssin ja pojan sanojen mukaan ope oli tykännyt siitä paljon! Kaikkein parasta on kun lapset saavat itse olla mukana suunnittelemassa ja askartelemassa omannäköisiä luomuksiaan. Siinä tarvitaan tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta. Varsinkin meidän villiviikarille oikein hyvää puuhaa kun välillä ei malta olla sekuntiakaan paikoillaan 😉 

Tänään on tuntunut oikeasti kesältä. Aurinkoa, grillailua ja nurmikonleikkuuta. En olisi kaksi viikkoa sitten uskonut kun oli vielä lumi maassa että leikkaan kesäkuun alussa ekaa kertaa nurmikon. Yksi kesän parhaimmista tuoksuista on koettu, vastaleikatun nurmikon tuoksu <3 Hyvää sunnuntain jatkoa ja onnittelut valmistuneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *