Terassi- ja pihasuunnitelmia

 
 
Ens kesänä on paljon puuhaa. Takapihalle ei olla vielä tehty mitään, joka puolella on vaan muraa.Yksi aloitettu kukkapenkki siellä on johon istutin tulppaaneja, saa nähdä lähtevätkö kasvamaan ku unohdin peitellä sipulit ennen lumentuloa.
Tekemistä riittää, nurmikon istutusta, kukkapenkkien tekoa, puiden ja havupensaiden istutusta, uuden terassin kyllästäminen ruskeaksi, kaiteiden tekoa..
 

                                     Inspiraatiokuvia netistä: Plantagen.

 

terassille.jpg
Tämmöinen rottinkinen kalusteryhmä ois ihana takaterassille. Ei maisemissakaan mitään vikaa oo ;D
Meidän takapihan maisemat on metsää, metsää ja metsää 🙂 Tärkeintä meille tontin haussa oli se, että taloja ei ole kovin lähellä, takapihalla saa olla rauhassa ja metsää ympärillä. Rivitalossa asuneena arvostan näitä todella paljon. Ja täydellisen tontin löysimmekin, kuin tilauksesta.

 

 
 
 
 
2.jpg
Löhöilemiseen  ja auringonottoon 🙂
 
 
1.jpg
Sohvanakin ois aika magee! Näillä väreillä, wengeä ja valkoista.
 
 
 
 

 

pihakuva2.jpg
Kaikki muotoonleikatut puut ja pensaat miellyttää mun silmää. Timantti-, kartio- ja pallotuijia meillä etupihalla onkin jo, mutta lisää tarvittais 🙂 Harmi kun ne kasvaa niin hitaasti, menee vielä monta vuotta ennenkuin timanttituijat kasvavat tuohon mittaan.

 

 

pihakuva4.jpg
Ruusuja, tulppaaneita, tarhakatajaa ja sinirikkoa.

 

 

pihakuva.jpg
Kiiltoleimua, Patjarikkoa, Pietaryrttiä kukkapenkkeihin. Yllä oleva kuja ois kans ihana joka lähtis terassilta ja sivuilla ois muotoonleikattuja pensaita ja kujan päässä iso kukkapenkki. Oi, oi!! Tämmösiä haaveita tällä kertaa, saa nähdä toteutuuko.

          Joko teillä on suunnitelmia keväälle ja kesälle pihan suhteen? 

 

       

 

462E31FE19407A657FAA783A7A5D31BF.png
J / white & black - -

20 kommenttia “Terassi- ja pihasuunnitelmia

 1. Ai että mikä maisema tuossa. Vesi puuttuu ainakin meidän pihalta:) Uima-allas vois olla aikas kiva, mutta liian suuri riski on, että oma pienin tai naapurin lapset pääsevät sinne, joten en uskalla hommata. Ja kait siinä oma hoitamisensakin on.<br /><br />Mä lähinnä lisäilen multaa, kun viime kesänä tais jäädä lisäämättä. Jännästi maa painuu sillä lailla, että mullan lisääminen on ihan välttämätöntä aika ajoin ja tokihan nuo kasvit paremmin kasvaa, jos on oikein ravittu maa.<br /><br />Nuo havukasvit ainakin kasvaneet meillä todella nopeaan, vaikka meillä on tosi kuiva ja aurinkoinen tontti, että jos haluat muotoonleikattuja havupuita, niin ainakin täällä ne ovat kasvaneet silmissä. Suurin ongelma on ehkä siinä, että kasvit kasvaa ja leviää ja jotkut pallomaiset havukasvit ovat jääneet levinneiden alle, niin että kannattaa muistaa pitää kunnon välit, vaikka se hetken voi vähän hassulta näyttää:)

 2. Meillä vähän sama juttu – pitäisi pihaa kunnostaa. Välillä mietin pyydänkö ammattilaiselta pihasuunnitelman, niin ei tulisi virhearviointeja. Nuo kuvat ovat hyvin inspiroivia!

 3. Oi miten kivoja kuvia, olisipa jo kesä :)<br />Minä pohdin kanssa mitä pihan kanssa tekisin, miljoona ideaa pyörii päässä mutta sitten hirvittää mitä lopputulos on..<br />Mukavaa viikon jatkoa!

 4. Kaaponkammari: Joo niin puuttuu täältäkin ihanat merimaisemat, semmonen lampi ois kiva minkä yli menis pieni kävelysilta, mutta en minäkään uskalla vielä laittaa kun lapset niin pieniä, koko ajan sais olla vahtimassa.<br /><br />Niin teillähän kävi se pihasuunnittelija? Ois kyllä mahtavaa jos joku suunnittelis pihan mun puolesta 🙂 Meillä kans etupihan nurmikkoon tullut kuoppia, vaikka multaa ajettiin paljon siihen. Maa vaan tahtoo painua alas.<br />Mikskähän meijän tuijat ei oo kasvanu vaikka aika aurinkoisella paikalla ovatkin..jospa ne ens kesänä kasvais, viime kesänä ne vasta istutin.<br />Pitää muistaakin laittaa kunnon välit istutusten väliin ettei käy niin että levinneet valtaavat koko kukkapenkin :)<br /><br />Marita: Täällä samoja ajatuksia, pihasuunnittelija ois kyl iso apu, ei tarvis ite miettiä mitä mihinkin laittaa 🙂 Ja tulis kerralla onnistunut lopputulos!<br /><br />ANNAO: On kauniita kuvia, vieläku sais tuon merimaiseman omalle pihalle 😉 Sama täällä, inspistä ja suunnitelmia on paljon, mutta mikäs se lopputulos sitten on ku en mikään viherpeukalo ole 🙂 Ja sit pitäis tarkkaan miettiä mitä lajiketta istuttaa mihinkin, että sais nauttia kukkivista kukista keväästä syksyyn. Mukavaa viikon jatkoa teillekin!

 5. Kauniita kuvia ja inspiroivia viherpeukalolle ja pihanpuurtajalle :)!Mä olen kertakaikkisen huono hoitamaan ja laittamaan pihaa-tässä meidän rivarissa aiemmat asukkaat olivat nätisti tehneet istutuksia. Koetan nyt pitää hengissä joten kuten ja uutta kyllä kaivattaisiin. Mä olen pruukannut sitten istuttamaan vaan irtoruukkuihin ja amppeleihin istutuksia :). Tykkään kyllä kauniisti laitetuista puutarhoista, mutta tällä hetkellä musta tuntuu, että mun aika menee muutenkin niin nopeaan muissa hommissa :). Meidän pitää hankkia se tuleva tontti niin, että ei ole kovin iso ja helppohoitoinen puutarha!<br /><br />KIvaa iltaa!<br /><br />t.Minna 🙂

 6. Minna: Hih, mä tykkään touhuta pihalla ja voisin viettää siellä monta monta tuntia. Kasvimaaki ois nii ihana, sais omasta maasta salaatit, porkkanat, perunat.. Sillon ku asuttiin rivitalossa niin sinnekin tein kukkapenkkejä sun muita vaikka pieni piha olikin.<br />Aika on kyllä nyt kortilla, viime kesänäkin lähin pihalle touhuamaan vasta ku lapset meni isin kans yöunille. Ennen lapset nukahti jo kaheksan aikaan, nyt ei puhettakaan että niin aikasin. Saas nähdä miten mun ens kesän puutarha unelmille käy :D<br /><br />Laitatte kato sit tulevalle tontille PAALJON nurmikkoa ja helppohoitoisia kasveja 😉 ni ei tarvi ku nurmikko leikata.<br />Kivaa illanjatkoa Minna!

 7. Mahtavia inspiskuvia! Tuollaisen kauniin, hyvinhoidetun pihan mäkin haluaisin, ja mielellään jonkun suunnittelemaan sen, MUTTA kuka ihme sen sitten hoitaisi? Miehessä on tosin hieman viherpeukalon vikaa, mutta mä voisin tässä taas samaistua Minnaan ja todeta, että mä oon tosi huono pihahommissa. Keväällä saatan innostua, mutta viimeistään kesäkuun lopussa oon jo unohtanut puutarhanhoidon 🙂

 8. heh, mä voisin kyllä suunnitella pihan, jos joku tulis sen mulle toteuttaan… en oo mikään viherpeukalo enkä nauti pihalla kökkimisestä, joten saas nähdä millanen piha meille tulee. täytyypä tehdä joku päivä taas pihapostaus ja kysellä ideoita :). tollanen polyrottinkinen sohvaryhmä tulee ainakin patiolle, mustavalkoisena, muuta en tiä 😀

 9. Terhi: Eikös! Joo kyllähän siinä on oma hommansa hoitaa, varsinkin jos laittaa paljon noita leikattavia pensaita sun muita. Pitäis varmaa palkata puutarhuri :)<br />Ai sulla tulee semmonen alkuinspiraatio? Mulla se on kestäny aina sinne syksyyn asti, jos vaan aikaa on. Taitaa mulla olla vähä liian suuret haaveet pihan suhteen :D<br /><br />S: No mutta tuu sä suunnitteleen meille piha ni mä tuun sit teille kökkimään sinne kukkapenkkeihin:) Eikös 😀 Hih! Joo tommonen sohvaryhmä ois kyl ihana, mut saapa nähä voiko meille laittaa valkosena noita päällisiä.. Lapset+kissat= mustat sohvanpäälliset :DD

 10. Mun laukkaa mieli myös jo pihajutuissa. Meillä on tarkoitus tehdä yksi suuri projekti ja työtä on varmaan koko kesäksi. Silti näen mielessäni jo valmiin tuloksen. Oi, tulisipa jo kesä! <br />Ihanaa maaliskuuta, lähempänä jo ollaan 🙂

 11. Meilläkin on kesällä samat kuviot edessä, kun talo on valmistunut keväällä 2009. Pihassa on laittemista edelleen, vaikka nurmi on jo ja muutamia syreninalkuja. Pihlajia on saatu alulle ja koivukin, mutta vielä mahtuu jos vaikka mitä.!

 12. Emilia: Pihalla riittää kyllä aina tekemistä ja talvella on aikaa miettiä tulevan kesän pihasuunnitelmia. Niimpä, tulispa jo se kauan odotettu kesä! Mitähän suurta projektia te siellä suunnittelette 🙂 Mukavaa maaliskuun alkua!<br /><br />Anonyymi: Meillähän on sitten talot valmistunut samoihin aikoihin, me muutettiin toukokuussa 🙂 Syreenit on kyllä ihania, viime kesänä istutinki syreenin alun pihamaalle. <br />Teillähän on jo hyvällä alulla istutukset 🙂 Kesällä sit jatketaan pihahommia!

 13. sounds like a deal to me! :D<br />terrassa myytiin tollasta sohvaryhmää kolmella sataa ja mustilla päällisillä 😉

 14. S: 🙂 Joko kesäkalusteita on tullu myyntiin? Siis kolmella sataa?? Aika edullinen. Nyt pitää lähteä Terran sivuille selaileen 🙂

 15. Oi että miten ihania 🙂 Tuollaisen kalusteryhmän voisin meillekkin kotiuttaa ja tuon auringonotto paikan 🙂

 16. Oi kun tuli ikävä kesää..vaikka talvea muuten rakastankin. Tuollaiset kalusteet kelpaisi minullekin 🙂

 17. Kirsi: Täällä kans kovasti kaipaillaan kesää vaikka talvesta tykkäänki 🙂 Muutamia kuukausia enää niin pääsee pihahommiin. Nuo kalusteet on kyllä niin ihania että vois ottaa vaikka kaikki 🙂

 18. Okei 🙂 Pitääpä ootella jos sinne tulis yhtä hyviä tarjouksia 🙂 Nettisivuilla ei ollukaan mitään kesäkalusteita vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *