Kesämielellä

Heissan!


Niin kovasti mietin tulevaa kesää ja pihaa, että pakko tännekin kirjata ylös jotain 🙂 Hirvee hinku ois päästä tuonne pihalle toteuttamaan suunnitelmia ja tietty istutuspuuhiin. Mulla on vihko mihin kirjoittelen inspiksiä. Pakko oli kirjata ylös nekin mitä pihalle istutin viime kesänä, niin tiuhaan tahtiin ostelin kukkia ja pensaita et en varmana ois muistanu enää ens kesänä mitä kaikkea tuli ostettua 🙂


Aika paljon kerkesin viime vuonna istuttaa sipuleita, taimia, havuistutuksia ja puita.. Meillä on kuitenkin aika iso piha niin vielä täytettä haluaisin. No mutta näitä meidän pihalta jo löytyy joko ryhmissä tai erillään:2.jpg
3.jpg

1.jpg
4.jpg                                                         Kaikki kuvat www.viherpeukalot.fi ja www.viherkauppa.fi
Tässähän olikin jo aika pitkä lista, mutta niinku sanoin niin piha näyttää vielä tyhjältä/autiolta.. ehkäpä istutan ikivihreitä havupuita lisää. Niin ja kuvista puuttuu kuuset, koivut ja männyt, iso osa kaadettiin tontilta silloin kun aloitettiin rakentaminen, mutta paljon niitä jätettiinkin. Nurmialuettakin meillä on aika paljon ja haluankin rajata sitä vähän istutuksilla. 


Oisko teillä ehdotuksia esim. jostain kauniista puusta tai kasvista mistä tykkäätte? Mitä teidän pihalla kasvaa? Vai oottako vielä yhtä alkutaipaleella niinkuin minäkin? 🙂 Mä en malta odottaa että nuo puut ja pensaat alkaa tuosta kasvamaan, oon niin kärsimätön, heti-mulle kaikki-nyt-tyyppiä!
                                              Kivaa illan jatkoa! Mä jatkan pähkäilyä 🙂462E31FE19407A657FAA783A7A5D31BF.png

6 kommenttia “Kesämielellä

  1. Meiltä löytyykin pihasta samoja kasveja mitä kuvissa oli :O) Meilläkin kun tota pihaa on nyt melkein 2000 m2 niin tulee suunniteltua jo et mitähän sinne tänä kesänä laittais kun viime kesä oli eka tässä pihassa, niin piti vaan tutkiskella ja katsella mitä tuolta penkeistä tulee ja mihin uskaltaa mitäkin istuttaa :O)

  2. Minna, No sieltä varmasti nousi kaikkia kivoja yllätyksiä! 🙂 <br />Meidän piha myllerrettiin kaivinkoneella kokonaan, ympärille vaan jätettiin puita, niin nyt on suunnitellessa mennyt jo kaks kesää 🙂 Hiljaa hyvä tulee, mut ku ei jaksais odottaa 😉 Omenapuu tais olla eka puu mikä istutettiin, saa nähdä millon tulee satoa.

  3. Itse olen äitini uutta pihaa laitellut hänen kanssa viime kesänä ja monia samoja kasveja laitettiin. Omia suosikkejani on liljat + kuunliljat, pilvikirsikka. Kammotus vuorenkilpi 😉 Hekin halusivat pihan aika lailla valmiin näköiseksi heti joten meneehän siihen enemmän rahaa ja myöhemmin joutuu karsimaan ja on ostanut ns. turhaa. Mutta jos ei jaksa odottaa montaa kesää, niin pakko 🙂

  4. Nelly, Heippa! <br />Liljat on tosi nättejä, varsinkin isommassa ryhmässä. Jännityksellä odotan kesää että nouseeko ne tuolta maasta. <br />Heh, vai kammotus 🙂 Mä laitoin sen tuonne ojan vierelle kasvamaan, siellä se saa kasvaa rauhassa :)<br />Niimpä, ku ei jaksais millään odottaa, saattaa mullaki tulla niitä turhia ostoja, mut onneks on kuitenki pihaa ni voi siirtää ne sit vaikka tuonne metsän reunaan. <br />Kiva kun jätit viestiä!

  5. Mukavia puutarha-ajatuksia! Täälläkin pitäisi moiseen jaksaa orientoitua. Kun nyt nuo lumet sulais…<br /><br />Blogissani on sinulle tunnustus. 🙂

  6. Heli, Moikka!<br />Samaa toivotaan täälläkin, et lumet sulais äkkiä pois. <br />Kiitos vielä tunnustuksesta, kävinkin jo kurkkaamassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *