Vinkki puutarhaan ja lukijan toive

Pakko vinkata teille näistä edullisista monivuotisista kukkasipuleista jotka löysin eilen Lidlistä, paketti maksaa 1,49e. Ostin omaan puutarhaan mm. Sarah Bernhardtin pioneja, harsokukkaa ja kuunliljaa. Kymmenen pakettia lähti mukaan ja nyt odotan innolla että pääsen istuttamaan ne kukkapenkkiin. Harsokukkaa en ole koskaan aiemmin kokeillut itse kasvattaa joten jännittää onnistunko 🙂 Sitähän voisi istuttaa myös ruukkuihin terassille. Varmasti olisi upean näköinen! Lidlissä oli monenlaista monivuotista kukkaa, kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa tarjonta.

DSC_3906%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Minulta pyydettiin kuvaa meidän etuterassilta, jossa näkyy nuo istuttamani timanttituijat paremmin. Joten ole hyvä Taika, tässä parempaa kuvaa ruukuista ja tuijista 🙂 Ruukut olen ostanut pari-kolme vuotta sitten Halpa-Hallista, ainakin viime vuonna siellä oli vielä näitä. Tuosta kuvasta tulikin mieleen että terassin laudoitus on niin kulunut, että jotain sille on tänä kesänä tehtävä. Tekisi mieli maalata se tummanharmaaksi, melkein mustaksi. Onko kellään kokemuksia niin tummasta terassista? Näkyykö lika, entä kuumeneeko puu paljon? Otan ilomielin vinkit vastaan.

Nyt oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3

 

DSC_3909%20%E2%80%93%20kopio.jpg

10 kommenttia “Vinkki puutarhaan ja lukijan toive

 1. Kaunista 🙂 meillä on suojaisa takapiha johon pääsee kesällä aurinko paistamaan (jos siis paistaa) liki koko päivän. Terassin tummahko laudoitus kuumenee pahimmillaan niin kuumaksi, ettei siinä voi oikein avojaloin kävellä 😮

  1. Kiitos paljon 🙂 Tuota mietinkin että taitaa kuumeta aika paljon.. meillä kun lapset tykkää avojaloin olla terassilla, enemmän kyllä ollaan tuolla takapihan terassilla johon ei aurinko paista kuin vasta illalla. Takaterassi on tarkoitus öljytä värittömällä terassiöljyllä kun se on harmaantunut jo kauniisti, mutta tuohon etupihalle tekisi mieli kokeilla jotain tummaa. Nyt siinä on kulunut ruskea sävy, joten pakko sille on jotain tehdä 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 2. Kiitos kuvasta, hyvännäköiset nuo tuijat ruukuissaan. Itsekinhuomasin Lidlin mainoksesta nuo kukat mutta liekkö jo kaikki menneet kun en ole paikan päälle vielä päässyt. Tuohon hintaan raaskii kokeilla miten pärjäävät omassa pihassa. Aurinkoista viikonloppua! PS. Meillä on edessä kesällä terassin käsittely (tumman)harmaaksi, joten jään kuullostelemaan vinkkejä 😉

  1. Tuon kokoisiin ruukkuihin voisi laittaa vaikka vielä astetta isommat tuijat, niin olisi näyttävämmän näköinen, mutta kasvaahan nuokin kun hieman lannoittaa.<br />
   <br />
   Lidlissä on se harmillista että tuotteita on vain rajoitettu määrä, yleensä aika pieni erä kutakin tuotetta niin usein tuotteet ovat loppu kun kauppaan asti pääsee. Minä satuin olemaan jo aamulla paikalla ja vasta kotona huomasin lehdestä kukkatarjoukset. Taisin viedä meidän Lidlistä suurimman osan pioneista.. niitä ei ollu kuin yksi sipulipussi yhdessä laatikossa muiden kukkien seassa. Olisi kiva kun tilaisivat vähän enemmän noita kun kysyntää on varmasti.<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua!

 3. Kiitos vinkistä, täytyypä katsoa jos meidän Lidlistä vielä noitakin löytyisi.. Olisi kiva kokeilla, miten pionit kasvaisivat ruukussa parvekkeella. Muutama viikko sitten ostin Lidlistä mm.yrttien ja papujen siemeniä.. Saas nähdä mitä niistä tulee 🙂

  1. Lidlissä oli tosi montaa erilaista kukkasipulia, pioneja oli vähemmän (yksi pussi laatikkoa kohden), mutta toivotaan että sieltä vielä löytyisi näitä 🙂 Ovat kyllä tosi edullisia. <br />
   <br />
   Kerrohan sitten onnistuiko ruukussa kasvattaminen 🙂 olisi kiva kuulla. Itse ajattelin kokeilla istuttaa tuota harsokukkaa ruukkuun. Saa nähdä onnistunko. Aurinkoista viikonloppua!

 4. Täälläkin pieni ulkokuisti vaatis väriä pintaan…Itse kävin yks päivä myös Lidlissä, ja siemenpussit osui silmään, koriin tarttui ruohosipuli. Tilliäkin olisin ottanut, mutta oli loppunut. Pionit kelpais kyllä tännekkin! 🙂

  1. Mietin tuota terassin väriä, sellainen harmaakin voisi olla kiva? Ja luulis että harmaassa ei näkyis kurajäljetkään kovin hyvin. Tuossa ruskeassa näkyy kaikki.<br />
   <br />
   Minäkin ostin siemenpusseja eilen, mukaan tarttui sokerihernettä, porkkanaa, laventelia ja keräsalaattia. Voi kun pääsisi jo istuttamaan siemenet ulos 🙂

 5. mitenhän kauan pionin sipuleissa kestää,että kukkivat?juurakkokin yleensä vasta toisena vuotena istuttamisen jälkeen.Lukiko pusseissa?

  1. Sitä mielenkiinnolla odotan tai että saanko niitä edes kasvamaan 🙂 Pioneja kun olen ostanut niin yhdessä meni jopa neljä vuotta ennenkuin teki ensimmäiset kukat. Yksi ei ole tehnyt vielä ollenkaan ja jotkut taas tekevät jo samana kesänä. <br />
   <br />
   Pusseissa ei lukenut, mutta toivon että jo seuraavana kesänä saataisiin nauttia upeista pioneista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *