Puut sisustuksessa

DSC_7887%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_7873%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Viimeisiä viedään.. Tänään oli vielä lämmin, aurinkoinen päivä ja eikös ne luvanneet vielä huomiselle samanlaista säätä, mutta sitten viilenee. Pakko kai se on ottaa syksy ilolla vastaan ja muistella kesää <3 Syksy ei ole mielestäni parhaimpia vuodenaikoja (tässä järjestyksessä: kesä, kevät, talvi ja syksy) ja silloin onkin kiva suunnitella reissuja sinne sun tänne, niin tuntuu syksykin mukavalle. Meillä on pari mökkilomaa suunnitteilla ja yksi hotellilomakin. Reissuja odotellessa!

Olen jo kauan tykännyt lisätä sisustukseen ripauksen erilaisia puita, mutta ongelmana on etten saa niitä pysymään hengissä. Elämäni ensimmäistä kertaa ostin oliivipuun Ikeasta ja siinä oli jopa kolme oliivia mukana 😀 Kuten kuvasta huomaa niin oliivit ovat jo kuivuneet ja ryppyiset, voi voi. Oliivipuun haluaisin pysyvän hengissä, lehtiä se tiputtelee joka päivä mutta on ihan eloisan näköinen. Sama Bonsaipuulla, elossa sekin. Kop, kop, koputtaa puuta. Bonsaipuita minulla on ollut ennenkin, muistaakseni kolme. No kyllähän te arvaatte miten niille kävi.. 

Nyt luin hoito-ohjeet tarkkaan ja aidon noudattaa niitä. Olen aina luullut että huonebonsai tykkää vähäisestä kastelusta, mutta se pitääkin upottaa veteen viikottain eikä koskaan saa antaa kuivua kokonaan, paitsi kastelukertojen välillä mullan pinta annetaan kuivahtaa. Siinäpä mulle muistamista! Oliivipuun ajattelin viedä anoppilaan talveksi oikeaan lämpötilaan. Meillä ei ole missään paikkaa, jossa olisi talvella vain 5-10C lämmintä, joten vien sen anopin hoidettavaksi ;D Jos puu nyt säilyy talveen asti hengissä. Voisin vaikka luopua joka perjantaisesta kukkapuskasta jos saisin puut pidettyä elossa, näitä mielellään katselee pidempäänkin. Oletko saanut Bonsain tai oliivipuun pysymään hengissä pidemmänkin aikaa?

J / white & black - -

4 kommenttia “Puut sisustuksessa

 1. Näkevätkö silmäni oikein, onko ekassa kuvassa House Doctorin Block -matto? Oletko ollut tyytyväinen? Olen nimittäin himoinnut tuota olkkariin jo jonkin aikaa… 🙂

  1. Ihan oikein näit 🙂 tämä on se pienin koko ja majailee vierashuoneessa sängyn vieressä. <br />
   <br />
   Olen tykännyt kovasti, tosi kevyt matto joten luulen että joko pöytä tai liukueste pitämään mattoa paikoillaan siinä isommassa koossa. Maton pesuohje kielsi vesipesun ja kyselinkin silloin täällä blogissa että onko kukaan pessyt mattoa kun en ostohetkellä hoksannut katsoa pesuohjetta. Yksi lukija oli maton pessyt eikä menny miksikään. Itse en ole vielä kokeillut.

  2. Meille tulisi se suurin 160 x 230 cm (olikohan se tuon kokoinen…?) ja olkkariin pöydän alle. Pidän puuvillamatoista, ne on jotenkin huolettomia ja rentoja ja yleensä pesukin onnistuu ilman pesulaa. Tosin jos tuossa ei saa vesipesua suorittaa, niin sittenhän se on pesulahommia. Hmm… täytynee yrittää googlata lisätietoja. Ehkä aavistuksen luonnonvalkoisuus maton pohjavärinä mietityttää. Onko sinusta kellertävä sävy? Meillä on ihan vitivalkoiset lattiat ja pelkään, että matto näyttää likaiselta…

  3. Teidän olohuoneen sisustukseen sopisi ihanasti tuo matto! Maton pohjaväri on luonnonvalkoinen mutta minusta enemmän harmaaseen taittuva eikä kellertävä. Voisitkohan saada sovitteille maton kotiin jostain House Doctoria myyvästä liikkeestä niin näkisit sopiiko teidän lattian kanssa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *