Ilmakasvit

 

 

Moikka moi viikonloppuun! Veikeät Tillandsia vriesea ja tillandsia bulbosa päätyivät ostoskoriin viikonlopun kunniaksi. Joko olette kuulleet trendikkääksikin kutsutuista Tillandsioista eli ilmakasveista?

Olen pitkään meinannut ostaa ilmakasveja kotiimme, mutta jostain syystä olen ajatellut että ei ne minulla menesty. Koulukaverini sai houkuteltua kokeilemaan, näiden hoitaminen on kuulema helppoa! Kasteleminen tapahtuu kerran viikossa joko sumuttamalla suihkepullolla vettä kasviin tai laittamalla ilmakasvit ylösalaisin vesiastiaan 10 minuutiksi. Ilmakasvit viihtyvät valossa mutta eivät suorassa auringonpaisteessa. Juurettomat ilmakasvit ottavat kaiken tarvitsemansa ilmasta eikä niitä istuteta multaan. Silloin tällöin olisi hyvä laittaa pieni määrä lannoitetta veden joukkoon, mutta itse ajattelin kokeilla aluksi ilman.

Kodin Terrasta löysin nämä yksilöt ja minusta aika edullisesti, 2 kpl yhteensä 5 euroa. Jos tykkäät lisäillä joukkoon jotain muutakin, niin ilmakasvit voi upottaa esim. koristehiekkaan ja lisätä muita koristeita lasin sisälle. Taidan kokeilla valkoista koristekiveä, jota löytyykin valmiina kotoa sekä asetella rannalta keräämäni kevyen kiven lasin sisään. Mutta kauniita ovat ihan yksistäänkin! Joko sinä olet hankkinut oman ilmakasvin? Oletko saanut kasvin viihtymään kotonasi?

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *