DIY- Havutähti

 

 

havutähti

Eilen lupasin kuvia jouluisesta tähdestä jonka tein terassillemme. Tähti syntyi pajukehikosta, havuista, rautalangasta sekä jouluvaloista.

Hain metsästä viisi paksua, suoraa pajun oksaa jotka mittasin samanpituisiksi n. 80 cm. Pajut asettelin tähden muotoon ja sidoin rautalangalla tiukasti päistä kiinni. Tukevimman kehikon tähdelle saat kun pujottelet pajut vuorotellen päältä ja alta ja vasta sitten sidot rautalangalla kiinni toisiinsa.

Pajukehikon päälle asetellaan havuja sakara kerrallaan ja täytetään niin ettei havujen väliin jää rakoja. Havut sidotaan vihreällä rautalangalla. Ensimmäiseksi voi laittaa ison havun oksan ja päälle asetella pienempiä. Kun kaikki sakarat on täytetty, lopuksi sidotaan pienempiä havun oksia tähden keskelle. Näin saadaan kaunis lopputulos ja havun leikatut päät jäävät pienempien havujen alle piiloon.

Jouluvalot upotin tähden taustapuolelta jolloin johdot jäivät taakse piiloon. Tähden voi ripustaa rautalankalenkistä talon seinään tai oveen toivottamaan vieraat tervetulleeksi. Näyttävä koriste sekä nopea tehdä. Koristele oman maun mukaan esim. kävyillä tai nauhoilla. Mukavaa viikon jatkoa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *