Herkullinen sienipiirakka

Jokainen minut tunteva tietää että rakastan sienestystä. Voin viettää metsässä useita tunteja päivässä satoi taikka paistoi. Eilen satoi, mutta lähdin silti sienireissulle tuohon lähimetsään, josta olen saanut melkein koko syksyn sadon. Kauemmas ei tarvitse lähteä, paitsi silloin kun tekee herkkutatteja mieli. Niitä ei löydy ihan kodin nurkilta. Silloin pyöräillään tuonne metsäautotielle. Joka toinen päivä käyn saman reitin tuossa lähimetsässä, joskus löydän vain korillisen, joskus saatan löytää kolmekin koria sieniä. Riippuu miten on satanut. Tyttö on innoissaan mukana etsimässä sieniä, varsinkin tatteja. Niitä on kuulema kaikkein kivoin kerätä ja puhdistaa. Mulle jää sitten ryöpättävien sienten puhdistus 🙂 Ihana, ahkera apulainen. Joskus keräämme lisäksi materiaalia esim. kransseihin, niin kuin viime kerralla. Sammalta, juolukan oksia ja naavaa lähti sienireissulta mukaan. Metsä joka lähtee omalta takapihalta on mahtava juttu, tärkeimpiä asioita kun aikoinaan tonttia valitsimme.

Pakkanen täyttyy aika kovalla vauhdilla niin tateista kuin ryöpätyistä sienistä, joten ajattelin loput sienet käyttää heti tuoreeltaan. Tähän sienipiirakkaan käytin tatteja sekä lisänä jauhelihaa. Lasten kanssa syötiin piirakka samantien iltapalaksi. Heittelin piiraaseen vähän sitä sun tätä mitä kaapista sattui löytymään. Lapset tykkäs ja äiti myös! Iskä ei nyt kerennyt piirasta maistamaan kun tulee vasta viikonlopuksi kotiin. Lisukkeeksi tein tomaatti-sipulisalaatin. Vähän oliiviöljyä, etikkaa, suolaa ja sokeria sekä ripaus mustapippuria joukkoon ja salaatti on valmis. Laitoin hetkeksi vielä vetäytymään jääkaappiin ennen tarjoilua. Tätäkin yksinkertaista salaattia voisin syödä vaikka kuinka paljon. Tomaatteja on kolme isoa kulhollista täynnä kun keräsin kasvihuoneesta vihreät tomaatit pois ja nyt kun ne kypsyvät kaikki samaan aikaan niin tomaatteja saa olla tunkemassa joka ruokaan 😀 Annoin äidillekin niitä mukaan kun en enää keksi mitä niistä tekisin.


Sieni-jauhelihapiirakka

Pohja:

100g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

3-4 dl sieniä (oman maun mukaan)

200g jauhelihaa

purjoa silputtuna

punaista paprikaa kuutioina

1 valkosipulinkynsi

suolaa ja mustapippuria

***

2 kananmunaa

2 dl kermaa

1 dl ruohosipulituorejuustoa

2 dl juustoraastetta

Persiljaa koristeluun.

 

Nypi voi ja jauhot. Lisää kylmä vesi. Voitele vuoka ja painele taikina pohjalle. Paista sienet ja jauheliha. Lisää joukkoon valkosipuli, purjo, paprika sekä mausteet. Tee täytteen päälle munista, kermasta, tuorejuustosta ja juustoraasteesta seos ja kaada täytteen päälle. Paista uunissa 200C n. 30 min.

 


Nyt hetkeksi koulutehtävien pariin ja sitten nostan loppuillaksi jalat sohvalle. Ihan kivaa tässä syksyssä sekin kun uusia ohjelmia ja sarjoja tulee taas tv:stä ulos. Kesällä ei tullut paljon telkkaria katsottua, mutta nyt voi taas muutamaa sarjaa alkaa seuraamaan. Vain elämää ja Tanssii tähtien kanssakin on alkanut, mutta enpä ole vielä ehtinyt ainuttakaan jaksoa tiirailemaan 🙂 Jospa ens kerralla. Duudsoneita tulee katsottua aina koko perheellä. Viime jakso oli jotenkin tosi surullinen, jos ette jaksoa katsoneet niin siinä Duudsonit vierailivat koulukiusatun pojan perheessä. Olen omia lapsia usein muistuttanut siitä ettei koskaan saa ketään kiusata ja jos näkee että toista kiusataan, siitä pitää heti mennä sanomaan aikuiselle. Aivan järkyttäviä tarinoita saa välillä kuulla, miten ilkeitä lapset voivat toisilleen olla. Mitä se tekee kiusatulle ja läheisille, tuntuu ihan kamalalta. Se todella jättää jäljen loppuelämäksi. Sitä jaksoa ei voinut itkemättä katsoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *