Satumetsässä

eucalyptus

 

satumetsä

Eilen seitsemän aikaan aamulla lämpömittari näytti -5 C. Hui! Ensimmäisenä tuli ajatus että nytkö ne pakkaset jo alkavat? Sinne meni viimeiset kesäkukat. Ja kesärenkaat autossa alla, apuva! Viime yönä tosiaan kun mittari meni miinuksen puolelle, tiet olivat hieman jäässä edellispäivän vesisateiden takia. Auringon lämmittäessä jo kymmenen aikaan tiet kerkesivät sulaa, mutta silti ajoin varovaisesti tuolla takavetoisella. Mää en halua vielä kylmää ja pakkasia! Voisiko syksy jatkua pidempään? Lasten kanssa otettiin kuitenkin ilo irti pakkasaamusta ja lähdettiin metsään. Kutsumme tuota lähellä olevaa metsää satumetsäksi. Ensimmäisen kerran otin sinne myös kameran mukaan sienikorin lisäksi. Satumetsässä on ihanan rauhallista. Sammalmättäitä joka puolella, kelottuneita puita, isoja muurahaispesiä ja muurahaisten tekemiä polkuja ja kaikkea muuta ihasteltavaa. Tuolla mieli lepää ja taatusti stressi unohtuu hetkeksi, jos sellaista on. Taitavat muuten  olla viimeiset sienisaaliit tälle syksylle. Vein appivanhemmille saaliin kun meillä on pakkanen jo pullollaan sieniä.

Äkkiä pari tuntia vierähti satumetsässä. Sisätiloihinhan sitä piti kaivautua metsäreissun jälkeen. Välihousut ja villapaidat kun on vielä kaapin perukoilla. No pipot ja villasukat olen kuitenkin jo ottanut esiin! Pyörälenkillä tarvitsee myös ehdottomasti hanskat, niin vilpoisaa jo on. Päivä jatkui askartelun merkeissä. Olin onneksi muistanut hakea eukalyptuspuuni ennen pakkasia sisälle, on muuten kasvanut aivan älyttömästi kesän aikana terassilla. Jouduin leikkelemään sitä että sain sen mahdutettua pöydälle. Katkaistut oksat laitoin maljakkoon, osasta tein kranssin ja pienimpiä oksia ajattelin juurruttaa ensin vesilasissa ja sitten laitan multaan. En usko että lähtevät juurtumaan, mutta aina kannattaa kokeilla! Kasvilampun alla saattavat ehkä onnistuakin. Kaikenlaista sitä pitää aina kokeilla, on vaan tuo kasvilampun alus jo täpötäynnä erilaisia kasveja etten tiedä mihin ne kohta tungen 😀

Mahtavaa, mulla on huomenna vapaapäivä koulusta. Laitan aamulla joko lenkkitossut jalkaan tai hyppään pyörän selkään ja suuntaan joelle. Mikäs sen ihanampaa raikkaassa säässä. Olen käynyt nyt viitenä päivänä viikossa urheilemassa ja on se niin kiva fiilis lenkin/pyöräilyn jälkeen tulla kotiin. Olen luvannut itselleni että käyn vähintään neljänä päivänä urheilemassa niin että hiki tulee. Jos kaatamalla sataa vettä niin teen treenit sisällä. Painoa ei ole tarkoitus pudottaa kuin viisi kiloa, olen aina ollut normaalipainoinen, mutta jotenkin kesän jäljiltä sitä tuntee olonsa raskaammaksi kaiken grillimässäilyn jälkeen. Sitä tuli kyllä harrastettua aivan liikaa viime kesänä. Onko teitä puraissut urheilukärpänen? Tykkäätkö näin syksyisin urheilla sisällä vai ulkona?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *