Tekemistä lapsille

Kiitos ihanat onnitteluista vauvauutisiin niin Instagramissa kuin täällä bloginkin puolella ❤️ Meillä arki sujuu ihan hyvin, vaikka onhan tämä aika vaikeaa ja haastavaa aikaa. Justiin neuvolassa minulta kysyttiin miten olen jaksanut näiden koronauutisten keskellä. Mitä tähän nyt sanoisi? Rehellisesti mielessähän se on ensimmäisenä, kun herään ja viimeisenä illalla, kun laitan silmät kiinni. Koko raskausaika on muutenkin ollut todella rankka ja tämä tuli vielä lisänä tähän päälle. Joskus toivoisi, että saisi pään sisäiset ajatukset päiväksi pois koronaviruksesta, johonkin mukaviin ja ihaniin ajatuksiin. Onneksi ne saa edes hetkeksi pois iloisiin ajatuksiin. Omaan perheeseen ja tulevaan rakkaaseen nyyttiin ❤️

Teille haluan jakaa muutaman vinkin, jos siellä lapsiperheissä alkaa jo turhauttamaan samat leikit. Kun kotona ollaan kaikki päivät, ei koulua tai harrastuksia eikä kavereiden luona voi kyläillä, niin on siinä vanhemmillakin miettiminen mitäs nyt keksittäisiin! Täällä on mennyt tähän asti hyvin, mitä nyt muutaman kerran on kiukuteltu ettei ole tekemistä. Parhaani mukaan yritän lapsille keksiä puuhaa tehtävien ja läksyjen jälkeen. Toivottavasti näistä edes joku vinkki on sellainen, mitä te ette ole vielä tehneet ☺️

Tekemistä lapsille

Viikon ruokalista
Tehkää jokaiselle viikolle ruokalista valmiiksi. Jokainen saa valita oman lempiruoan. Meillä tätä on tehty jo parisen viikkoa ja hyvin on ruoka maistunut! Ja lapset ovat innolla myös osallistuneet ruoan tekoon.

Leipokaa yhdessä jotain uutta
Me tehtiin tänään iltapalaksi suolaista pannukakkua. Ekaa kertaa kokeiltiin eikä taatusti jää viimeiseksi kerraksi, sen verran hyvää oli! Ohje yksinkertaisuudessaan tässä:

Suolainen pannukakku (pellillinen)

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

3 tl herbamare yrtttisuolaa

50g sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Täytteeksi mitä mieleen tulee. Me laitettiin fetaa, tonnikalaa, juustoraastetta ja pinaattia. Päälle ripottelin vielä suolaa ja mustapippuria. Täytteet taikinaan sekaisin ja uuniin 175C n. puolisen tuntia. Helppoa ja hyvää!

Tehkää olohuoneen lattialle peti koko perheelle
Hakekaa patjoja ja tyynyjä illalla olohuoneen lattialle ja laittakaa koko perheen elokuva pyörimään.

Askartelutuokio
Pääsiäinen lähestyy. Askartele ja koristele maitotölkistä tai säilyketölkistä rairuoholle astia. Pajunkissojakin löytyy jo hyvästi ojan varsilta. Koristelkaa yhdessä kotiin omanlaiset oksat.

Kylvöpuuhat
Maaliskuu on hyvää aikaa kylvää erilaisia siemeniä. Tomaatit, yrtit tai herneet lähtevät nopeasti kasvuun. Samalla kylvät myös rairuohot pääsiäiseksi.

Pieni retki
Ottakaa kaakaot ja eväät mukaan ja lähtekää metsään retkelle. Tai jos teillä on nuotiopaikka lähellä, käykää paistamassa makkarat.

Erilainen muistipeli

Tätä meillä on leikitty paljon autossa, toimii myös kotona!
Joku osallistujista aloittaa ja valitsee aakkosista kirjaimen, esim. s-kirjain ja haluaako muistettavan esim. tytön nimiä, eläimiä tai keittiöstä löytyviä esineitä. Valitsen s-kirjaimen ja eläimen. Aloitan sanalla susi. Vuorotellen jatketaan, jos sanoo saman eläimen nimen, tipahtaa pelistä. Voittaja on se, joka keksii viimeisenä uuden sanan, jota ei ole vielä mainittu ja eikä kukaan muu keksi enää uusia sanoja. Tässä pelissä vierähtää mukavasti aikaa.

Kysykää lapsilta viikonloppuisin kun on enemmän aikaa touhuilla, mitä te haluaisitte tänään tehdä? Meillä sain viimeksi vastaukseksi: Äiti paistetaan nuotiomakkarat ja lättyjä ulkona. Voitaisiinko koota trampoliini? Ja niinhän me tehtiin. Ei sen suurta tarvitse olla, kun lapset ovat tyytyväisiä ❤️

Tsemppiä ja pieniä ilon hetkiä näihin päiviin ☀️ Kyllä sitä normaalia arkea osaa taas arvostaa suuresti, kun se takaisin saadaan ❤️ Hei ja tännekin saa vinkata jos on uusia puuhaideoita lapsiperheisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *