Merenkurkun saaristo- Svedjehamn

svedjehamn
svedjehamn
saaristo

Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla – Merenkurkun saaristo. Ensimmäistä kertaa kävimme täällä Vaasan seudulla. Tänne matkataan Suomen pisimmän sillan kautta. Raippaluodon silta oli jo itsessään nähtävyys. Mustasaaren tunnelmallisten talojen ohi saaristoa kohti ajaessa sanoin ääneen, että jos meillä joskus on mökki niin se on täällä ? Ihmisillä oli niin idyllisiä taloja ja valloittavia puutarhoja reitin varrella. Meri kimmelsi puiden välistä ja mutkaisen tien päässä oli Svedjehamn.

Svedjehamn

Nämä kaikki kuvat ovat Svedjehamnista. Veneitä, merta, ja vanhoja rakennuksia. Miljöö oli niin kaunis ? Vaellusreittejä olisi lähtenyt myös muihin saariston paikkoihin, mutta helteessä päädyimme ihastelemaan vain Svedjehamnin maisemia. Kävimme näköalatornista kuvaamassa merta ja saaria ja lapset halusivat nähdä näkyykö tornista Ruotsin puolelle. Itse ihastuin erityisesti punaisiin venevajoihin ja merimaisemiin. Vaikka turisteja oli paljon, niin se ei häirinnyt ollenkaan kun kaikki oli levittäytynyt eri puolelle saaristoa. Joskus lähdemme ehdottomasti tänne uudelleen ja seuraavan kerran asuntoautolla. Ehtii näkemään useammassa päivässä enemmän kun parkkeeraa asuntoauton yöksi tänne. Muistaakseni 15e oli vuorokausihinta karavaanareille. Parkkipaikka oli iso eikä autolle tarvinnut etsiä paikkaa. Neljän tunnin lippu henkilöautolle maksoi pari euroa.

Yövyimme Vaasassa Sokos Hotel Vaakunassa ja kävimme syömässä Amarillossa. Hotellille ja ravintolalle täytyy kyllä antaa myös täydet pisteet. Niin ystävällistä henkilökuntaa ja huippu palvelu. Amarillossa ystävällinen tarjoilija oli käynyt kysymässä mieheltä, että viedäänkö minun ruoka siksi aikaa takaisin keittiöön ja lämmitetään uudelleen, kun lähdin nukuttamaan vauvaa ulos vaunuihin. Huomaavaista henkilökuntaa! Hotellissa oli hyvä, iso hotellihuone meidän koko perheelle. Teinit saivat oman väliovellisen huoneen ja me vauvan kanssa nukuimme toisessa huoneessa. Meidän oli tarkoitus ostaa matkasänky vauvalle kun tarvitaan sitä myöhemminkin, mutta ne oli joka paikasta myyty loppuun.

Ihastuimme hotelliin niin, että kävin respasta kysymässä jos voisimme jäädä samaan huoneeseen myös toiseksi yöksi, mutta sekin oli myyty loppuun. Ei ollut enää kuin yhden hengen huoneita saatavilla. Ihmeteltiin siinä sitten yhdessä, kun ei sänkyä löytynyt että vauva taitaa nukkua sitten meidän vieressä. Respan täti sanoi saman tien, että tuomme sängyn huoneeseen veloituksetta ja niin kohta oveen koputettiin ja vauvalle tuotiin oma peti. Ja hän ehti valloittamaan suloisella hymyllään kerroshoitajankin, joka jutteli pienelle hetken. Aivan ihanaa palvelua! Ehdottomasti lähdemme Vaasaan toistekin. Voisin jatkossakin kertoa täällä lomakohteista, joissa saa näin upeaa palvelua. Laitetaan sana kiertämään ?

Kesäloma on siis alkanut oikein mukavasti. Ollaan käyty myös Kuopiossa, Kokkolassa ja järven rannalla mökillä. Nyt kotona ensi viikko ja sitten taas johonkin päin Suomea. Koko perhe on niin lomamoodissa, että blogissakin on ollut hiljaisempaa. Joko siellä on lomat vietetty vai onko loma edessäpäin?

2 kommenttia “Merenkurkun saaristo- Svedjehamn

  1. Kiva lukea,menemme Vaasaan ensi viikolla nimenomaan merenkurkun saaristoa katsomaan.
    Olemme meri-ihmisiä:)Itse mökkeilemme raaseporin saaristossa,kiva nähdä saaristoa pohjoisemmassa.

    1. Sieltähän lähtee myös reissuja esim. Valassaarille, mutta me ei nyt helteessä lähdetty kauemmas. Ehdottomasti päästävä tuonne uudestaan ajan kanssa kiertämään muitakin paikkoja. Eväitä kannattaa ottaa mukaan, Svedjehamnin satamassa oli yksi ravintola, mutta oli niin täynnä että jätettiin välistä. Kivaa reissua teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *