Talviaskartelua luonnonmateriaaleista

Oi miten kaunista ulkona oli viime viikolla, kun saimme nauttia ensilumesta. Nyt se on enää muisto vain. Tuliko teillä lunta? Talvivaatteet sai kaivaa varastosta esiin ja pulkkakin ehti hetken olla pihalla. Sitten alkoivatkin plussakelit ja kymmenen asteen lämpötilat ? Se siitä talven tulosta. No mutta on ainakin terassi valmiina talveen! Ehdin hakemaan metsästä lisää sammalta, jäkälää ja havuja, kun lumet sulivat pois. Olenkin askarrellut terassille vaikka minkälaista. Sammaltähden, pyörän vanteesta kranssin, sammalpallon ja asetelmia.

diy vannekranssi

Diy vannekranssi

Vannekranssi valmistuu kätevästi pyörän vanteesta. Täällä talossa menee vanteita ainakin yhdet kesässä. Milloin on pyörästä kumi puhki tai vanne kierossa. Poika on kova keulimaan ja eihän ne keulimiset voi aina mennä nappiin ? Kierot, kierrätykseen menossa olleet vanteet otin itselle talteen ja niistä syntyi vannekranssi. Toinen, isompi vanne odottaa vielä koristelemista. Pyörän vanteeseen laitoin männyn ja kuusen oksia, jotka kiinnitin sidontalangalla. Muutamia käpyjä kylkeen ja lopuksi valot ympärille. Jouluvalot (!) oli helpoin kiinnittää nippusiteillä vanteeseen. Kyllä jouluvaloja olen jo laitellut, onhan maanantaina jo marraskuun ensimmäinen päivä. Ei mennyt kauaa tässäkään askartelussa. Nopeat ja helpot askartelut ovat tällä hetkellä mulle just niitä parhaimpia. Vannekranssin kun sain valmiiksi, niin itkuhälyttimestä alkoi kuulumaan ”äitiii”. Pirpana heräsi päikkäreiltä. Hyvin usein hommat jää päivisin kesken ja niitä jatketaan sitten illalla kun neiti nukahtaa.

vannekranssi

Tässä näkyy nämä muutkin askartelut terassille. Rakastan tuota omaa metsää mistä saa hakea luonnonmateriaaleja askarteluihin. Monipuolinen palsta kun sieltä saa kaiken tarvittavan pihan koristeluun ja sieniäkin löytyy joka syksy.

Ihanaa perjantaita! Se onkin Posse-ilta. Sauna lämpenemään, kuuden kilsan lenkille ja saunan jälkeen Possen pariin. Viettäkäähän tekin mukava ilta ❤

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit- sivustolla: https://www.instagram.com/whiteandblackblogi

https://www.blogit.fi/white-black/seuraa


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *