Boho kuivakukka-asetelma

Makuuhuoneen senkin päälle olen pitkään halunnut jotain isompaa asetelmaa. Muita asetelmia ei meidän kodissa hetkeen näykään. Ainakaan missään matalilla tasoilla. Arvaatte varmaan miksi? Reilu vuodenikäinen taapero määrää tällä hetkellä aikalailla jokaisen tavaran paikan ja aamusta iltaan siirrellään tavaroiden paikkoja paikasta A paikkaan B. Koskaan ne ei löydä samalle paikalle. Kovaa on työ pienellä ja pitkiä päiviä 😀 Mukavinta on piilottaa esim. äidin astmapiippu tai kaukosäädin niin hyvään piiloon että niitä etsitään koko perheen voimin kun taapero simahtaa. Ja tätä työtä ei tehdä enää kävellen vaan juoksujalkaa paikasta toiseen. Samalla tietysti muutamia tanssiaskelia ottaen. Tähänkin kuvaan voitte kuvitella lapsen senkin eteen tanssimoovien kera. Hetkeksi vein hänet isoveikan syliin, että sain kuvat napsittua, kamera ja jalustin ois kiinnostanut niin paljon. Joka päivä ihastellaan miten utelias ja viisas sinusta on tullut <3

diy kuivakukat

Kuivakukka-asetelma

Tarvitset asetelman tekoon erilaisia kuivakukkia, sakset, veitsen, oasis-sienen, sisalia ja astian/korin.

Valitsin kuivakukka-asetelmaan itse kuivattamiani heiniä ja kukkia sekä osa on kaupasta ostettuja. Asetelmassa on mm. laventelia, jänönhäntää, puuvillan kukkia, sinipiikkiputkea, sekä erilaisia heiniä ja viljaa. Kaapin perällä on pitkään lojunut tällainen pitkähkö kori mille en aiemmin keksinyt mitään käyttöä. Muotoilin ensin korin pohjalle Oasis-sienestä sopivan kokoisen palan, jonka reunat peitin valkoiseksi värjätyllä sisalilla niin että vihreää oasis-sientä ei näy mistään. Pääliosa jätetään peittämättä, johon aloitetaan asettelemaan kuivakukkia. Korkeimmat oksat laitoin keskelle koria ja sivuille leikkasin sopivan pituisia kuivakukkia niin, että mitä reunemmas mennään sitä matalampia oksia. Lopuksi täytin keräämilläni heinillä kohdat mistä oasis-sientä jäi näkyviin. Rakastan tuota sinipiikkiputkea, jota istutin kukkapenkkiin toissa kesänä. Niin kaunis ja erilainen kukkapenkissä ja kuivattuna yhtä ihana!

kuivakukat

Kuvassa näkyvät silmälasit ovat edesmenneen mummoni vanhat lasit. Myös lasien nahkakotelo ja messinkinen kynttilänjalka ovat pöydällä muisto hänestä. Kirpparilta löysin tuon lasikuvulla olevan tuikkukipon (3e). Onneksi tämä senkki on niin korkea ettei pienet kädet ylety tasolle, muuten kuivakukat lähtisi hyvin äkkiä kävelemään. Täällä on opittu aukaisemaan kaikki kaapin ovet ja vetolaatikot enkä ole niihin muuta keksinyt, joten olen laittanut ovet teipillä kiinni.

boho
kuivakukka

Ihanaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

Seuraa uusia päivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:

https://www.instagram.com/whiteandblackblogi

https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *