Lokakuu on suppilovahveroiden aikaa ? Syksyssä parasta on sienestys. Menee heittämällä mulla top ykköseen, jos täytyy etsiä syksystä niitä hyviä puolia ? Jaan teille oman reseptin herkulliseen suppilovahverorisottoon. Tää on niin hyvää! Jos tykkäätte suppiksista, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Suppilovahverorisotto
150 g suppilovahveroita
25 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
3 dl risottoriisiä tai puuroriisiä
oman maun mukaan lipstikkaa, persiljaa, salviaa, ruohosipulia
7 dl vettä
2,5 dl pippurikermaa
Herbamarea ja/tai suolaa
Yrttijuustoraastetta päälle
Kuullota voi ja pilkotut sipulit kattilassa. Lisää pilkotut sienet. Kiehuta neste pois ja lisää sen jälkeen riisit. (Käytin puuroriisiä, kun risottoriisi oli loppunut.) Kuullota hetki, lisää yrtit ja 3 dl vedestä. Keitä niin kauan, että neste on imeytynyt. Muista välillä sekoittaa. Lisää hiljalleen loput 4 dl vedestä ja kermapurkki ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta lopuksi Herbamarella ja suolalla. Tarjoile heti yrttijuustoraasteen ja ruohosipulisilpun kera. Puolukkasurvoksen kanssa käy myös hyvin. Bon appétit!
Vedin tätä kaksi lautasellista ? Pitää jättää vähän lapsillekin, kun tulevat koulusta. Nämä ihanat kulhot ovat muuten Rustan poistolaarista 4€/kpl. Ostin kaikki kuusi kappaletta mitä oli vielä jäljellä. Tyylikkäät ja kivan malliset. Olen huomannut, että Rustassa on muitakin kauniita astioita. Viime viikolla oli tullut taas uutuuksia keittiöosastolle. Syksyistä lokakuun alkua!
Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa
Nam!Ei voi olla kuin hyvää.
Hitsin hyvää oli ?