Daim-juustokakku

juustokakku

Olen ihastunut erilaisiin juustokakkuihin. Helppoja ja nopeita valmistaa ilman uunia. Alkutalven aikana onkin tullut kokeiltua eri makuja. Tästä Daim-juustokakusta tuli yksi suosikeista. Joskus tekee mieli oikein makeaa ja tämä on juuri sellainen. Valitsin kakun päälle koristeiksi Daim-suklaata ja kinuskia. Kaupan kinuskastike tosin oli liian vetelää niinkuin kuvasta näkyy, ensi kerralla teen kastikkeen itse.

Daim-juustokakku

Pohja:

110 g voita

184 g (1rs) Marabou Daim XL cookies keksejä

60 g Jyväshyvä kaneli-kardemumma keksejä

Täyte:

4 liivalehteä

3,5 dl kuohukermaa

1 prk Valio maustettu rahka (appelsiini)

2 rs vaniljatuorejuustoa

200 g Marabou Daim suklaapatukoita

½ dl maitoa

Käytä Ø 24cm irtopohjavuoan pohjalla leivinpaperia ja voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon ja painele seos tasaisesti vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Upota liivatteet kylmään veteen. Murskaa suklaapatukat sauvasekoittimella ja sekoita rahkan ja tuorejuustojen kanssa yhteen. Vatkaa kerma. Kuumenna maito, purista ylimääräiset vedet liivatteista pois ja sekoita ne maitoon. Lisää rahka-tuorejuusto-suklaaseokseen. Sekoita lopuksi kerma joukkoon. Kaada täyte voi-keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Laita iso lautanen vuoan päälle ja jääkaappiin yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua.

daim
juustokakut

Huomenna päästään äidin ruokapöytään. Astianpesukone sanoi itsensä eilen irti ja yritin vaikka mitä, mutta ei se suostunut toimimaan. Vikakoodia vaan piippas. Olipa työlästä tiskata käsin yhdessä altaassa kaikki astiat. Sitä kun on tottunut tiskikoneeseen, niin ei todellakaan osaa olla enää ilman. Olin niin iloinen, kun äiti pyysi syömään niin vältyn tiskivuorelta. Nyt illalla sitten kone alkoikin toimimaan, kun mies soitti työreissulta ja käski tehdä jonkun nollauksen siihen. Jes, vielä pelittää 14 vuotta vanha kone. Olin jo päättänyt, että heti maanantaina uuden koneen ostoon ? Saa nähdä mikä alkaa seuraavaksi temppuileen. Pakko koputtaa puuta, koska meillä ei ole vielä mikään kodinkone hajonnut mitä tähän kotiin ostettiin. Täältä löytyy muuten muitakin reseptejä. Kivaa viikonloppua!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *