Kevät lähestyy – Narsissit

Mitä ihaninta maaliskuun alkua! Voi vitsit, että oon odottanut tätä kuuta. Mitään erityistä syytä ei tälle ole muuta kuin se, että kevät lähestyy. Liian pitkä talvi takana enkä malta odottaa lumien sulamista sekä maasta esiin nousevia ensimmäisiä vehreyden merkkejä. Joka vuosi tämä puutarhuri on yhtä innoissaan höpöttelemässä puutarhasta ja taimista.

narsissit
kevätkukat

Kevät

Aika aikaisin tuli muuten pääsiäiskukat ja -tavarat kauppojen hyllyille. Huomasitteko saman? Vielä kuitenkin yli kuukausi pääsiäiseen ja keltaista on näkynyt kaupoissa jo parin viikon ajan. Äiti toikin mulle narsisseja kauppareissulta 🩶 Hän tietää, että rakastan kukkia ja hänellä onkin usein tapana tuoda mulle piristyksenä kukkia.

kevät kukat
taimet kevät

Kevään alkaessa mielessä on tulevan kesän istutukset omaan puutarhaan ja viereiselle pellolle. Laitoinkin viime kuussa chilit, latva-artisokat ja vesimelonit itämään. Tuolla ne kasvilampun alla kasvavat. Vesimelonin taimet nousi jo pintaan, muissa ei vielä näy elonmerkkejä. Vaativat pidemmän itämisen kuin muut. Mitähän uutta sitä kokeilisi tänä vuonna kasvattaa? Todella toivon, että viime syksynä istuttamani viinirypäle olisi selvinnyt kasvihuoneessa talviolosuhteissa ja lähtee kasvamaan. Erilaisia leikkokukkia olen ainakin ajatellut kokeilla. Ostin siemenpussit jo valmiiksi ja koitin valikoida sellaisia, jotka menevät kukittuaan myös kuivakukista. Saas nähdä miten puutarhurin käy. Joko sulla viherpeukaloa kutittaa?

Aurinkoista maaliskuun alkua!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

2 kommenttia “Kevät lähestyy – Narsissit

 1. Oi ihanat kevätkukat ja narsissit!
  Itse en vielä uskalla ostaa kun ensi viikolle luvattu jopa 20
  asteen yöpakkasia;(
  Sisälle en jaksaa raahailla ja sisällä myös kukkivat liian nopeaan.
  Hirmumäärä suunnitelmia pihalle(kuten aina).
  Tulisipa kevät pian!

  1. Kovia pakkasia tosiaan vielä tulossa. Minä ku luulin että kevät jo tulee 😁

   Vähä yli viikon kesti nämä sisällä, säästän noista sipulit ja istutan maahan. Terassilla narsissit on aina kestäny hyvin yli -5 asteen pakkasiakin, mutta ei -20C. Täällä oli tullu yöllä luntaki lisää. Sais äkkiä sulaa pois, että pääsis pihan kimppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *