Kiinalainen verkkokauppa

kiinalainen verkkokauppa

Kiinalainen verkkokauppa

Piti vain näyttää teille nämä kivat pattereilla toimivat kynttilät, jotka ostin edullisesti. Tiedän kuitenkin, että joku teistä kysyy mistä näitä saa? No postauksen otsikkokin vaihtui siinä sitten samalla lennosta. Tilasin kynttilät suoraan Kiinasta, Sheiniltä. Maksoivat kolme euroa kipale.

Kiinakauppoja

Aloin taas kerran pohtimaan näitä ”Kiinan kauppoja”. Itse olen todella harvoin tilannut mitään suoraan Kiinasta (kaksi kertaa elämäni aikana). Eihän näitä(kään) tietenkään pakko olisi ollut ostaa, vaikka iloa ovat tuottaneetkin mulle hämärinä iltoina. Monet ovat vihaisia jo pelkästä ajatuksesta että joku ’tukee’ halpiskauppoja. Itse tuen kotimaista (erityisesti ruoan suhteen) mutta myönnän, että joskus kun saa halvemmalla jostain muualta jonkun tuotteen, niin saatan sen tilata. Enkä mä tätä häpeä myöntää.

Kiinalainen verkkokauppa

Näiden kynttilöiden lisäksi ostin hiuspantoja 0,50€ kpl kun sama panta Suomessa oli 8,99€. Hiuspantoja alunperinkin tarvitsin ja eksyin Sheinin sivuille. Kun kaksi pantaa, jotka Suomesta ostin hajosivat seuraavana päivänä, ajattelin vielä kokeilla näitä edullisempia versioita. Tämä halpispanta on kestänyt nyt kuukauden, vaikka pienimmäinen on ehtinyt taivutellakin sitä. Että ei ollut ainakaan parempaa laatua se kalliimpi versio. Samasta paikastahan ne tulee, hinta on vain eri. Minusta tämmöiset ostokset silloin tällöin on ihan ok. Mutta ymmärrän myös heitä jotka eivät koskaan voisi suosia Kiinan kauppoja.

Mitä mieltä sä olet kiinalaisista verkkokaupoista? Täysin nou nou vai oletko joskus ostanut niistä jotain?

6 kommenttia “Kiinalainen verkkokauppa

 1. En hyväksy sinua enää ihmisenä noiden kynttilöiden takia. Miten kehtaat tilata vielä lisäksi krääsäpantojakin? Lapsiorjat ovat kynttilät tehneet verentahrimin käsin. Maailma on jo tuhoon tuomittu kun ostat tuollaisia kynttilöitä. Oliko kynttilän tuottama ilo sen arvoista, että luopuu ihmisyydestään?

  1. Heippa Saagelo, tiesin jo postausta kirjoittaessa, että tämä herättää keskustelua. Maailma olisi mielestäsi parempi paikka jos en olisi tehnyt Sheiniltä ensimmäistäkään tilausta. Sieltä Kiinasta Suomesta ostamani krääsäpannatkin tulivat, jotka olivat ihan turha ostos kun eivät kestäneet päivää kauempaa. Iloa kevääseen!

 2. Täysin nou-nou! Etenkin Shein, jonka ongelmista ja epäeettisyydestä niin työntekijöitä kuin ympäristöäkin kohtaan on uutisoitu niin paljon, ettei kukaan lukutaitoinen voi väittää etteikö asiasta tietäisi.

  1. Heippa HH, ymmärrän pointtisi mitä tarkoitat ja olen itsekin lukenut Sheinin toiminnasta. Tilasin ensimmäistä kertaa täältä ja niinkuin sanoin, kokeilin tuotteita kun en Suomesta löytänyt vastaavia tai mitkä olisi kestänyt. Kiitos kommentistasi ja hyvää kevättä!

 3. Hyvin monet sisustus/koriste ym hiusjutut tulevat tänne meille juurikin kiinasta. samoista työoloista ja ne ostetaan mukisematta supermarketeista.. Täällä suomessa hinta on moninkertainen ja mielestäni naurettavan kallis verrattuna siihen jos tilaat ne netistä. Todellinen arvo on pieni jokatapauksessa. En todellakaan näe mitään väärää jos harvoin tilaa jotakin sieltä. Ne pikkuostot ovat kuitenkin pieni juttu. Tuommoisten ostosten takia ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa ja tekisin itse samoin mikäli tarve olisi.

  1. Hei kukkanen,
   Näimpä! Samasta paikasta tulevat ja hinta vain nousee kun välissä on jälleenmyyjiä. Tokmanni, Minimani ymt. ostavat useimmat ”krääsä” tuotteet Kiinasta. Jos joka viikko olisin tuolta tilaamassa niin sitten voisi tulla minuakin asiasta ripittämään. Kiitos sinulle viestistä ja aurinkoista kevättä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *