Arboretum

15.jpg

Voi vitsi miten tykästyin Arboretum-puistoon, joka sijaitsee Tampereella. Kävimme siellä samalla reissulla kun matkasimme Särkänniemeen. Puistossa voi ihastella puita, pensaita, perennoja, kesäkukkia ja maustekasveja. Ensimmäisessä kuvassa kaaren takaa avautuu upea näkymä ruusutarhaan. Ihanaa väriloistoa! Haaveilen että saisin omallekin pihalle joitain lajikkeita kasvamaan. Minä vain huokailin kävellessä ja ihmettelin ääneen miten ihana paikka tamperelaisilla on! Auringonlaskun aikaan kävimme puistossa ja moni oli siellä puiston reunalla piknikillä tai lukemassa kirjaa puiston penkillä. En yhtään ihmettele, niin kaunis paikka oli, että viihtyy varmasti pidempäänkin.

14.jpg

 

18.jpg

 

20.jpg

Puistossa sijaitsee Hatanpään kartano, asuntopalatsi Idmanin huvila sekä kartanon vanha navetta. Kartanorakennusta voi vuokrata vaikkapa juhlatiloiksi. Upea miljöö! Arboretumista löytyy myös kesäkahvila ruusutarhan vierestä. 

10.jpg

8.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

 

2.jpg

Jokaiseen pensaaseen, kukkaan ja puuhun oli laitettu kyltti missä luki mikä kasvi tai kukka oli kyseessä. Muutaman nimen laitoinkin muistiin ja yritän hankkia itselleni samanlaiset 🙂

1.jpg

 

3.jpg

Jäimme lasten kanssa katsomaan kun pariskunta syötti sorsia ja linnut kävivät heidän kädestä nappaamassa leivänpaloja. Niin vikkelästi juoksivat, hyvä kun ehdin kuvan ottaa 😀 Lapset olivat innoissaan kun pääsivät näin lähelle lintuja.Tyttö olisi halunnut sorsia silittää, mutta ei ne ihan niin kesyjä olleet.

4.jpg

 

5.jpg

 

12.jpg

 

13.jpg

 

16.jpg

En ottanut yläkuvassa olevan puun nimeä ylös ja nyt harmittaa.. olisi nimittäin aivan ihana takapihalle! Alla olevat jättimäiset kartiovalkokuuset olivat upeita. Yksi löytyy meidänkin pihalta ja se on vielä niin pieni, ehkäpä 20 vuoden päästä samoissa mitoissa?!

17.jpg

 

19.jpg

Sellainen puisto 🙂 Oletko kuullut puistosta tai käynyt paikan päällä?

Turvallista koulutietä kaikille pienille koulunsa aloittaville <3 Meidän pieni lähtee ensi viikolla esikouluun, kumpaakohan jännittää enemmän, äitiä vai tyttöä 🙂

6 kommenttia “Arboretum

    1. Olisi voinut kuvitella olevansa ulkomailla, niin kauniita puita ja kukkia oli 🙂 Ja kartano oli myös upea!

  1. Ihailemasi puu taitaa olla riippajalava! Itsekin sellaista haikaillut omalle pihalle, taitaa vaan kasvaa tosi hitaasti.

    1. Kiitos tuhannesti Nanna! Sehän se on, nyt kun googletin tuolla nimellä 🙂 Pakko kokeilla miten se menestyisi meidän pihalla, on niin upea puu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *