DIY Ystävänpäiväaskartelu

Ystävänpäivä lähestyy ja aloitimme tytön kanssa askartelut. Hän toivoi omaan huoneeseen jotain kivaa, niin teimme sydämenmuotoisen koristeen seinälle. Tietty punaisia sydämiä ystävänpäiväksi. Saa ihastella omaa tekemää sydäntä nukkumaan mennessä, ripustimme sen nimittäin kerrossängyn ylle jossa tyttö nukkuu. Niitä tuli leikeltyä meidän laskelmien mukaan yhteensä 84 kappaletta. Tyttö leikkeli ihan jokaisen sydämen. Jokainen sydän on siis tunteella ja taidolla tehty <3

Tarvitset ystävänpäiväsydämen askarteluun:

punaista kartonkia

sydämenmuotoisen piparimuotin

valkoista lankaa

teippiä

lyhyen verhotangon tai esim. pitkän puutikun tai rautalanka henkarin

2 kpl kiinnikkeitä seiniin (minulla ruuvattavat koukut)

 

Piparimuotilla piirsimme 84 sydäntä kartonkiin ja leikkasimme muotoonsa. Tytöltä löytyi kaapista tuollaista punaista hilekoristetarraa, joita leikkasimme sinne tänne kartonkisydämiin. Sydämet kiinnitimme pienellä teipin pätkällä valkoiseen pitkään lankaan (kannattaa jättää pitkäksi niin helpompi hahmottaa sydämen muoto ja katkaista vasta sitten kun sydämet on kiinnitetty). Vasta kun kaikki sydämet oli kiinnitetty lankoihin (13 lankaa), aloin lattialla asettelemaan niitä vieri vierekkäin sydämen muotoon. Kun sydän oli muotoiltu, kiinnitin kaikki langat ylhäältä kuumaliimalla tangon taakse (solmukin riittää tangon ympäri). Koukut ruuvasin seinään ja ujutin verhotangon paikoilleen.

ystävänpäivä

Mukava askarteluhetki lapsen kanssa, yhdessä teimme tämän alle kahdessa tunnissa valmiiksi. Kävi melkeinpä niin päin että minä autoin ja tyttö neuvoi mitä tehdään 🙂 Ystävänpäivä on reilun parin viikon päästä ja kortit on vielä tekemättä. Lupasin että nekin tehdään yhdessä kun toinen rakastaa askartelemista. Kun saan tämän postauksen kirjoitettua loppuun niin seuraavaksi kuulema metsään retkelle ennen pimeän tuloa, joten sinnehän sitä on suunnattava. Pienet eväspussit ja juotavaa mukaan. Ja mikä parasta, isi tulee illalla työreissulta kotiin meidän luokse. Tätä päivää on odotettu taas kuin kuuta nousevaa, meistä ihan jokainen. Ihan koko viikon <3

Vinkkinä vielä jos etsit jotain tiettyä aihetta tai postausta blogistani, käy klikkaamassa `Kategoriat` blogin ylälaidasta. Sieltä löytyy mm. kaikki juhlat ja askartelut joista olen vuosien varrella kirjoittanut ja kaikki muutkin postaukset. Piti ihan käydä muistelemassa vuosien takaisia kirjoituksia ja katsomassa vanhoja kuvia mm. juhlista mitä meillä on järjestetty. Leppoista lauantaipäivää sinne teillekin ja antoisia askarteluhetkiä!

 

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *