Ei parempaa voisi toivoa-mikä ihana toukokuu

Heipsis! Toukokuun viimeisiä päiviä viedään eikä kukaan meistä olisi osannut aavistaakaan miten mahtavan lämpimästä toukokuusta saamme nauttia. Mun puolesta koko kesän voisi jatkua näin. No okei, kerran viikossa vesisadetta, kiitos 🙂 Ei parempaa toukokuuta olisi voinut toivoa.

Kasvihuone täyttyy vauhdilla ja kohta tilanpuute iskee. En vaan malttanut olla hankkimatta lisää taimia. Iskä jo ehdotti että tehdään kasvihuoneen toiselle puolen samanlainen allas, niin mahtuu loput taimet sinne. Veikkaanpa että viikonloppuna siellä on mulle lisää kasvutilaa, kunhan isi kotiutuu reissusta. Luomuchilin nappasin mukaan, näkyykin tuossa ekassa kuvassa.

Jättilaukat ovat puhjenneet kukkaan, joita viime syksynä istutin parikymmentä kappaletta. On se Lidl vaan hyvä kauppa, nämäkin löytyivät sieltä.

Kurkun taimet kasvavat hyvää vauhtia, mutta vielä on matkaa ennen kuin saadaan kurkkuja maistella. Ei viime vuonna uskaltanut edes kesäkuussa jättää taimia peittelemättä harsoilla, mutta nyt en ole enää viikkoon niitä peitellyt. Luomulannoitteella aloitin kastelemaan taimia ja heti huomasin kasvupyrähdyksen.

Valkoiset muoviruukut saapuivat, joita olin ajatellut siihen keittiön viherseinälle. Mutta, mutta.. terassilta löytyi niin hyvä paikka yrteille, että joudun hankkimaan muutaman ruukun vielä itse viherseinään. Nykyään ostan kaikki yrtit luomuna niin voi napata tuoreet mausteet suoraan ruokaan jo grillatessa.

Terassille paistaa vielä hetken aurinko, siihen asti istun täällä. Kanat nukkuu nurmikolla ihan tuossa vieressä ja niistä minun pitikin kertoa miten meillä on sujunut. Niistä on tullut ihan mun kavereita! Alkuun olivat tosi arkoja, mutta nyt juoksevat luokse kun avaan aamulla oven. Niin ihania. Poika odotteli tänäaamuna koulukyytiä, niin toinen kanoista meni viereen odottamaan. Silloin meinasin kuolla nauruun! Pakkohan se oli hakea sieltä pois, raukka ois pian hypännyt kyytiin 🙂 On niistä vaan niin paljon iloa ja nurmikkokin vihertää kun lannoitteet on omasta takaa. Aurinkoista viikon jatkoa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *