Puutarhurin kultaiset työvälineet

puutarhurin työvälineet

Pilvistä tiistaipäivää! Näin pimeää jo iltaisin, puolen yön jälkeen vielä pimeämpää. Syksyn tulon tuntee jo. Muustakin kuin valojen loisteesta kasvihuoneessa. Viime viikonloppuna alkoi jokasyksyinen, lauantaiperinteeksikin muodostunut piilosleikki lasten kanssa. Paljun ja pihasaunan jälkeen syödään hyvin ja istutaan iltaa. Heitetään tikkaa tai pelataan krokettia. Sitten ollaan piilosilla. Hämärä ei riitä vaan pitää kuulema olla pilkkopimeää.. Tummat vaatteet kaivetaan kaapista päälle ettei vaan kukaan löydä 🙂 Tästä tietää syksyn alkaneen ja tätä lapset ovat hartaasti odottaneet. Pimeitä iltoja niin pääsee piilosille.

No mutta nyt itse otsikkoon. Puutarhurin kultaiset työvälineet. Aa että. Kotipuutarhurina löysin itselleni niin mageet työvälineet Clas Ohlsonilta, että pakko oli ostaa. Ihan mun näköiset! Mustaa ja kultaa. Raaskinkohan upottaa työvälinesettiä multaan ollenkaan ensi keväänä? No ihan taatusti! Kasvihuoneen seinälle tulee näille ihan oma paikka. Myyjä kehui edullista settiä, oli anopilleen ostanut samanlaisen. Uskon että on kestävä ja hyvä, ainakin vaikuttavat jämäköiltä. Settiä on kuulema ollut myynnissä aiemmin erivärisenä, nyt sain just täydellisen värisen setin itselleni.

Tämän illan puuhana on kasvatettujen yrttien pilkkominen ja kuivaus. Kuivuria en omista, mutta laitan yrtit pellin päälle ja uuniin. Ois kyllä kätevä semmonen isompi kuivuri. Eilen kävin etsimässä sieniä enkä ainuttakaan löytänyt. Pakkasessa on vielä pari rasiaa viimevuotisia, niitä tässä säästellyt siltä varalta ettei tänä syksynä satoa tulekaan. Harmittaa näin sienihulluna jossei kerättävää saada. Oi, se tattimuhennoskin on niin herkkua!! Viime vuonna oli kyllä hyvä sienivuosi. Mukavaa päivän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *