Helppo punaherukkapiirakka

Mitenkäs siellä on viikonloppu mennyt? Viimeisistä aurinkoisista päivistä saadaan nauttia ja voi että mä ainakin täällä nautin! Auringon laskiessa tuohon viereiselle pellolle ihastelen suoraan paljusta kellertävän kaunista aurinkopeltoa. Paljun jälkeen vetäisen pitkät housut jalkaan. Onhan tänään perinteinen piilosilla-leikki lasten kanssa. Enää ei tarkene pelkällä mekolla. Eilen yhdentoista aikaan tuli ihan yhtäkkiä tummat pilvet ja ukkonen päälle, koko taivas välkkyi. Oltiin pari tuntia istuttu nuotion äärellä ja katseltu viereiselle pellolle puimurin touhuja. Tuli äkkilähtö sisätiloihin, vettä alkoi satamaan kaatamalla. Yhdentoista aikaan ei näkynyt vesisateen seasta enää kuin puimurin ajovalot. Harmitti maanviljelijän puolesta, mutta eihän sille mitään voi. Hetken jo pelotti ukkosen jyrinä. Ja hetkessä se meni ohikin. Kymmenen minuuttia ja se oli siinä. Itse en tykkää ukkosesta, mutta tuo mun mies on toivonut kunnon ukkosmyräkkää näiden helteiden keskelle.

Monesta lämpöisestä hellepäivästä ollaan saatu nauttia elokuussakin. Tänä kesänä on tullut herkuteltua paljon, mitä paremmat päivät, sitä enemmän on grillailtu. Ainakin meidän perheessä! Aurinkoisina päivinä ei malta sisällä kokkailla. Viikonlopun suolaiseen herkutteluun tein vastapainoksi makeaa ja kirpsakkaa punaherukkapiirakkaa. Keksipohja, kermaa, kinuskia ja kirpeitä punaherukoita. Saimme kerätä naapurista (maailman parhaimmat naapurit) niin paljon marjoja kuin halusimme ja keräsin myös kokonaisia terttuja pakkaseen lehtien kera. Vinkkinä että niitä voi käyttää talvella kakkujen ja leivonnaisten koristeluun. Muistaa vain aluksi laittaa tertut esim. leivinpaperin/tarjottimen päälle pakkaseen ja sitten kun ovat jäätyneet niin ne voi siirtää rasiaan.

punaherukka

Punaherukkapiirakka

Pohja:

20o g Digestive-keksejä

80 g voita

ripaus kardemummaa

Täyte:

2 dl vispikermaa

1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 dl itse tehtyä kinuskia

1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi:

punaherukoita n. 2-3 dl

mintun lehtiä

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin ja kardemumman kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin tunniksi. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä keksipohjan päälle ensin kinuski, sitten kerma-tuorejuustoseos. Anna olla tunti, pari jääkaapissa ja lopuksi koristele punaherukoilla ja mintun lehdillä.

 

Herkutteluhetkiä teillekin ❤ Naapureille vietiin kiitoksena marjoista pala piirakkaa ja loput meni viidessä minuutissa. Lapset söi suurimman osan ja oli kuulema hyvää. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *