Vierailulla Turun linnassa

Kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt Turun linnassa. Itse asiassa tänä kesänä kierreltiin Turkua ensimmäistä kertaa. Monet kerrathan sieltä on laivalla lähdetty Tukholmaan, pienempänä reissattiin sitä väliä joka kesä sukulaisten luokse, mutta maisemista ehti näkemään vain sen mitä liikkuvan auton ikkunasta tai laivan kannelta näki. Turun linna oli ensimmäinen kohteeni johon halusin tutustua Turku visiitillä ja täytyy sanoa että kokemus oli hienompi mitä olin kuvitellut. Älyttömän mielenkiintoinen ja tunteita herättävä linna. Jopa kouluikäiset lapset tykkäsivät kierrellä linnassa ja kyselivät koko ajan linnan menneisyydestä. Heille ei kaksi tuntia linnassa riittänyt 😉 Se kertoo jo aika paljon..

Muumimaailmahan ei meidän lapsia enää kiinnostanut, tämä oli kuulema paljon jännempää ja kivempaa! Voitti jopa Hoplopin. Oho! Välillä sai jopa hopuuttaa poikaa että tulepas nyt, kun toinen jäi silmät suurina lukemaan linnan tarinaa tai katsomaan linnan uudelleenrakentamisen vaiheita ruudulta. Meillä tosiaan oli asuntoauto parkkiruudussa ja kello tikitti siihen malliin että kohta ois sakot tullu. Kaksi tuntia varattiin linnan kiertelyyn ja se ei riittänyt, muutamat huoneet sai kävellä vain läpi kun aika meinasi loppua. Emme yhtään hoksanneet että kiertelyyn olisi voinut varata enemmän aikaa, ajateltiin että kyllä se kaksi tuntia riittää. Ei ihan riittänyt, mutta paljon me nähtiin ja koettiin 🙂 Suosittelen lämpimästi! Itsestä kyllä tuntui että olinko ainut suomalainen joka ei ole Turun linnassa käynyt?! Kuitenkin Suomen hienoimpia nähtävyyksiä. No nyt on sekin koettu 🙂

Tänään oli lyhyt koulupäivä vihersisustuksen parissa. Kyllä mä tykkään! Aika meni aivan liian nopeaa. Juuri kun sain kädet multaan ja pienet pistokkaat ruukutettua, niin tunti loppui. Ensi kerralla jatketaan. Tekisi mieli täällä kotonakin upottaa sormet multaan ja istuttaa jotain uusia kasveja. Täällä viherkasveja on jo ihan liikaa, jos miespuoliselta asukkaalta kysytään 😉

Sateen jälkeen paistaa aurinko. Äsken tuli vettä monta tuntia ja nyt aurinko pilkottaa pilvien välistä. Taidan lähteä kierrokselle tuonne puutarhaan, nappaan puusta muutaman omenan ja menen kasvihuoneelle istumaan hetkeksi. Ihanaa iltaa teillekin!

 

 

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *