Syksyn istutuksia ja pienet apurit

Syksyn istutuksia on tehty viikonloppuna eikä tietenkään ilman pieniä apureita ?Kesäkukista mentiin suoraan callunoihin! Perinteiset krysanteemit jäi tällä kertaa välistä. Kaikki kesäkukat kukoistavat edelleen, mutta muutamat heitin etuterassilta jo pois kun kirvat iskivät niihin. Syksyn istutuspuuhia hankaloitti hieman nuo mun ahkerat, pienet apurit. Voi herttileijaa mitä höpsöjä täällä asustaakaan! Ruusu oli tarkoitus viedä maljakossa keittiön pöydälle, mutta sillä aikaa kun otin kuvia, kanat teki ruususta selvää. Terälehtiä ei montaa jäänyt kukkaan kiinni. Samoin kävi tuolle koristemintulle jonka jätin callunan eteen, siitäkin hävisi lehdet pikavauhtia. On ne niin suloisia, vaikka tekevätkin välillä tuhojaan. En tiedä miksi ne noita kukkia kuvitteli, just olivat saaneet herkutella lopulla lätyn palalla ettei ainakaan nälkä ollut ? Lättyä en ehtinyt edes pilkkomaan kun yksi hyppäs mun polvelle ja alkoi nokkimaan parhaat palat suuhunsa. Ostin 20kg säkin ruokaa pari kuukautta sitten ja huomenna viimesiä viedään. Kovia ovat syömään kasvavassa iässä ❤ Kohta on muutes kanoille talviasuttava huone valmiina. Pääsevät lämpimään. Nyt ovat vielä ulkohäkissä, jossa on lämpölamppu lämmittämässä. Kunhan tuo mies kotiutuu niin jatkuu taas rakennuspuuhat.

istutuksia

Askarteluinto nostaa päätään täällä varsinkin näin syksyllä. Onko samaa intoa havaittavissa teillä? Aloitin tekemään kranssia luonnonmateriaaleista ja niistä oksista mitä pihalta sattui löytymään.. seuraavaksi olisi suunnitelmissa tehdä hieman isompi kranssi tai kaksi katajasta kasvihuoneen oveen. Patterivalot voisin ripustaa kranssiin lisävaloa tuomaan.

Ihanasta syyskuusta ollaan saatu nauttia! Eilenkin oli ihan yhtä lämmin päivä kuin kesällä. Istuin kasvihuoneessa ja katselin ympärille tuota kauniin rehevää vehreyttä, jokaisen seinän vierustalla kasvoi jotain syötävää. Päätin silti tyhjentää ja siivoilla hieman kasvihuonetta. Kurkun kasvustot keräsin pois ja kaikki tomaatit sai lähteä. Enää ne ei kasvihuoneessa kasva kokoa vaikka päivät lämpimiä onkin. Vihreäksi jääneet tomaatit kypsyvät pimeässä, joten vein ne kaappiin kypsymään. Ulkona ne ei enää muuta väriään.

Laitoin äsken takkaan tulet, sytytän kynttilät ja sitten leffan pariin maajussin jälkeen. Vielä pari tuntia ja saan miehen reissusta kotiin. Sinne asti yritän pysyä hereillä. Mukavaa illan jatkoa sinnekin!

 

2 kommenttia “Syksyn istutuksia ja pienet apurit

    1. Näistä on tullu meille kaikille tosi tärkeitä, jopa noille miespuolisille 😉 vievät ruokaa ja ulkoiluttavat tipuja. Saa nähdä tuleeko meille kukko taloon, vielä en osaa sanoa onko kaikki kanoja ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *