Helppohoitoinen koristekaali syysistutuksiin

Raikkaat syysterveiset takapihalta <3 Viikonloppu ollaan touhuttu pihan parissa lyhtyjä ja valoja lisäillen, haravoiden ja pihaa siistien. Koko perheen voimin saimme pihan aika hyvin siistittyä, vielä loput lehdet haravoidaan kunhan tippuvat alas. Myös meidän kuuluisat pikkuapulaiset (tiput ja kanat) olivat mukana. Arvatkaapa vaan miten siinä kävi.. Lehtikasoista löytää vaikka mitä öttiäisiä ja lieroja, tottakai sen parempi saalis mitä enemmän kasaa saa levitettyä 😉 Ei siinä auttanut kun ottaa harava uudestaan käteen ja tehdä homma toistamiseen. Syysistutuksiakin tein muutaman lisää. Kasvihuoneen syysistuksissa käytin helppohoitoista ja näyttävää koristekaalta.

Koristekaali kestää jonkun verran kylmää eikä nämäkään kuvassa olevat hätkähtäneet viiden asteen pakkasia, silloin kun olivat vielä pellossa. Koristekaalin väritys sekä muoto vaativat valoisan kasvupaikan ja säännöllisen kastelun. Ruukkumulta kannattaa pitää jatkuvasti kosteana, mutta liiallista kastelua täytyy välttää. Multa saa kuivahtaa kasteluiden välillä. Näissä yksilöissä on niin kaunis syysväritys!

koristekaali

koristekaali

Minusta nämä ovat niin upeita etten laittanut ruukkuihin lisänä muuta kuin havunoksia. Yksinäänkin olisivat menneet ihan hyvin, niin näyttäviä kaalit ovat. Väritys molemmissa on herkullinen ❤ Uskon että menestyvät hyvin tuolla kasvihuoneessa, kunhan muistan huolehtia kastelusta.

Joko siellä ollaan syyslomafiiliksissä? Meillä viikko syyslomaan ja auton nokka suuntaa kohti Itä-Suomea. Lapset ovat niin innoissaan tulevasta matkasta, että hakivat hyvissä ajoin matkalaukut (isoimmat mitä löysivät) huoneen nurkkaan ja joka päivä suunnitellaan mitä otetaan reissuun mukaan. Kuulema vaellusvarustus, bikinit ja talvikengät suunnitelmissa ottaa mukaan 😉 Eli tiedossa on ainakin uimista ja vaeltamista. Minä odotan että pääsen vuorille vaeltamaan ja nauttimaan ruskasta. Keilaamassakin olisi kiva käydä pitkästä aikaa. Saatiin lemmikeille onneksi hoitaja loman ajaksi, joten huoletta voi lähteä reissuun. Ilman hoitajaa ei reissusta olisi tullut yhtään mitään, kun ollaan ainakin viisi yötä pois kotoa. Mies tuossa ennen töihin lähtöään tuumas että taitaa noilla meidän kanoilla olla vähän liiankin hyvät oltavat kun lämpötila näyttää kanankopissa +17 C. Kuulema +7 astettakin olis riittävä kanoille. Edelleenkään en tunnista tipuista ovatko ne kumpaa sukupuolta, joten toivon että lomalta palatessa jo niistä erottaa onko meillä kukkoja vai kanoja talossa 🙂 Tiedä vaikka herätään kiekumiseen joku aamu. Marraskuussa saa jo alkaa odottelemaan ensimmäisiä munia, jos kanoja ovat. Ihania syyspäiviä teille kaikille ja rentouttavaa tulevaa syyslomaa sitä viettäville!

2 kommenttia “Helppohoitoinen koristekaali syysistutuksiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *