Itse tehty pyykkietikka

pyykkietikka

Mukavaa tiistaita! Itse tehtyä pyykkietikkaa olen käyttänyt noin kahden kuukauden ajan enkä ole enää huuhteluainetta ostanut. Ekologinen pyykkietikka korvaa huuhteluaineen ja poistaa samalla pesuainejäämät vaatteista. Pyykkietikka poistaa vaikeatkin hajut kuten savun, hien ja rasvan. Kun otan puhtaat pyykit koneesta pois, vaatteissa tuoksuu hieman etikka, mutta tuoksu haihtuu pois pyykin kuivuttua. Olen myös huomannut että pyykki on todella pehmeää ❤

Pyykkietikka poistaa vaatteista sähköisyyden ja sitä voi käyttää kaikkiin koneessa pestäviin materiaaleihin. Se puhdistaa myös samalla pesukoneen rummun sekä estää pesuainesaostumien muodostumisen. Ihan huipputuote kerta kaikkiaan! Siksi aloinkin tekemään pyykkietikkaa itse tällaisella ohjeella. Minun, astmaatikon nenään tuo 15 tippaa laventelin tuoksuista eteeristä öljyä litran pulloon on juuri sopiva, mutta jos haluat enemmän tuoksua suosittelen lisäämään muutamia tippoja enemmän. Kokeilemalla selviää milloin tuoksu on sopiva. Eteerisiä öljyjä on tarjolla vaikka minkä tuoksuisia.

pyykkietikka

Pyykkietikka

1/2 litraa vettä

1/2 litraa etikkaa (väkiviinaetikka)

n. 15 tippaa 100% eteeristä öljyä (laventeli)

Muista aina ravistaa pulloa ennen käyttöä, koska eteerinen öljy menee pohjaan.

 

Annostelen pesukoneen lokerikkoon noin puoli desiä yhtä koneellista kohden pyykkietikkaa. Itse tekemällä pyykkietikan hinnaksi ei tule juuri mitään. On edullisempaa kuin huuhteluaine tai valmis kaupasta ostettava pyykkietikka. Minusta pyykki on paljon raikkaampaa ja pehmeämpää. En pois enää vaihtaisi!

Lue myös artikkelit kodinhoitohuoneesta:

https://whiteandblack.casablogit.fi/tag/kodinhoitohuone/

Saunasta:

https://whiteandblack.casablogit.fi/tag/sauna/

 

3 kommenttia “Itse tehty pyykkietikka

  1. Ei vitsi, tosi hyvä ohje! 👍😊 Pakko varmaan kokeilla kun olen tuota pyykkietikan käyttöä miettinyt. Saako noin ison pöntön etikkaa ihan normi kaupasta? Ei ole ainakaan itselläni pistänyt silmään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *