Valoisa olohuone

valoisa olohuone

Heippa hei! Voi mikä upean kirkas auringonpaiste ulkona on ☀ Lenkkeilykelit ovat parhaimmillaan. Tähän aikaan vuodesta valoisa olohuone on lempipaikkani. Aurinko paistaa keittiön ikkunoista suoraan sisään olohuoneen puolelle. Valoisuus on ihan eri luokkaa kuin parisen viikkoa sitten. Kissankarvoja ei voi olla huomaamatta auringon valossa. Mistä tuota karvan määrää riittääkin? Meillä on ollut teippiharja ahkerassa käytössä, kissasta lähtee niin paljon karvaa näin keväällä. Harjaamisesta kun ei kisu välitä, ei sitten yhtään! Saa omatkin vaatteet teippailla teippiharjalla ennen kuin astuu ovesta ulos.

Valoisuudesta taitaa tykätä myös tuo mieheltä saamani oliivipuu. Se on innostunut tekemään paljon uutta lehteä. Vaihdoin siihen melkein samantien kasvualustan kun sen sain ja laitoin salaojitukseksi lecasoraa sisäruukun pohjalle. Istutin puun hieman isompaan ruukkuun, missä se oli ostettaessa. Tykkäsi näköjään mullan vaihdosta ja muutoksesta niin paljon, että tekee koko ajan uutta versoa latvoihin. Mullan päälle laitoin vielä kerroksen lecasoraa, kauniimman näköinen näin kuin että multa näkyisi pinnalla.

Tytön syntymäpäiväkimpun neilikat ja eustomat ovat kestäneet maljakossa kohta parisen viikkoa. Purin syntymäpäiväkimpun, heitin huonoksi menneet kukat pois ja laitoin neilikat, eustomat ja nahkalehdet pienempään maljakkoon. Näistä saa varmasti iloita vielä viikonlopun yli. Harvoin on sellainen viikko ettei meiltä löytyisi tuoreita kukkia. Rakastan leikkokukkia ja kun osaan itse tehdä kimppuja, niin tulee sitäkin enemmän somistettua kotia kukilla. Voisinkin myöhemmin esitellä teille muutamia tekemiäni kimppuja.

Aurinko kutsuu nyt pihalle hommiin, en malta olla sisällä näin ihanalla ilmalla kun kerrankin on vapaapäivä. Pihalta ei hommat heti lopu kesken. Yöllä tuli lumet katolta alas ja säikähdin sitä ryminää niin, ettei uni tullut vähään aikaan. Aamulla verhot aukaistuani paljastuikin, että koko lumiesteet olivat tulleet lumen mukana alas takaterassille. Melko raskas lasti ollut katolla. Nyt pitää miettiä miten saadaan nuo parin metrin kokoiset suvilumikasat terassilta pois ja kaivettua lumiesteet esiin ja takaisin paikoilleen. Sitä ennen kuitenkin nautin hetken etupihalla lämpimistä auringonsäteistä. Taidanpa hakea tuolin terassille, fiilistellä ihanaa kevättä tuolilla rentoutuen ja suunnitella mitä sitä istuttaisi tänä vuonna kasvihuoneeseen. Mukavaa torstaipäivää Sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *