Ruukkuistutus heinillä ja laventelilla

heinäistutus

Miten teidän ihanien viikko on lähtenyt käyntiin? Joko on istutuksia pihalla/parvekkeella tai kasvihuoneessa jotain syötävää kasvamassa? Itse olin viikonlopun töissä, joten ei ole vielä uusi viikko lähtenyt kunnolla käyntiin. Tuntuu joltain ihan muulta päivältä kuin maanantailta ? Paljon olen kuitenkin saanut aikaiseksi. Kasvihuone on tehty ja tomaatin taimet on harson alla aina yön yli. Päivisin lämpötila kohoaa +40 C joten oli hyvä että teimme ovet molempiin päihin että saa välillä tuuletettua kasvihuonetta. Olen aina ajatellut että uv-suojatun kasvihuonemuovin läpi ei rusketu, mutta tuli sekin todistettua nyt vääräksi ? Kunnon rusketusraidat ja punainen otsa muistuttelee varmasti vielä pitkään olemassaolollaan.

istutus

Rakastan kaikkia erilaisia ruukkuistutuksia ja varsinkin heiniä tykkään käyttää niissä. Löysin puutarhalta viiruhelpiä ja hirssiä, johon yhdistin vielä ihanalle tuoksuvan laventelin. Oven vieressä tuoksuu nyt huumaavalle ❤️ Ruukkuistutuksen kruunasi tuo iso betoniruukku jonka löysin sattumalta. Yksin raahasin ruukun multineen oven pieleen ja ei ollut ihan kevyemmästä päästä. Mitäs tykkäätte tästä asetelmasta? Voisin laittaa noita erilaisia heiniä vaikka kuinka paljon kodin terassille. Niin näyttäviä ja helppohoitoisia! Koristebataattiakin mietin tuohon, mutta sitä tulee ehkäpä sitten takapihalle kesäkukkaistutusten joukkoon.

istutus

istutus

istutus

Tuo meidän etuterassi on kymmenen vuotta vanha ja kaipaisi pikaisesti jotain käsittelyä sekä muutamien lautojen vaihtoa. Ihan kamalan värinen ja laikukas, mutta keskitytään tähän ruukkuistutukseen eikä katsota kuvia liian tarkkaan ? Olisi mukava kuulla millaisia istutuksia te olette tehneet. Löytyykö teidän istutuksista roikkuvaa, korkeaa, köynnöstävää tai kukkivia kasveja vai ei kukkivia, kuten nämä minun valitsemat heinät? Suositko korkeaa, matalaa vai laakeaa ruukkua? Tai erikokoisia yhdessä ryhmässä?

 

2 kommenttia “Ruukkuistutus heinillä ja laventelilla

  1. Jaa! Nytpä sainkin sulta hyvän idean, kiitos. Mulla on joulusta säästetty amaryllis, joka odottelee pääsyä pihalle. Jos sen täräyttäisikin terassille isoon ruukkuun ja siihen jotain koristeheinää kaveriksi. Näinpä teen.

    1. No mutta sehän on melkein samannäköinen kuin tuo hirssi! Ei muutaku purkkiin ja jotain siihen kaveriksi ? Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, ihana kun jätit kommenttia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *