Pikasämpylät

Mikä ilma ? Täälläpäin ainakin sataa kaatamalla. Vein pyykit eilen illalla ulos narulle kuivumaan, saavat parhaillaan extrahuuhtelun telineellä. Hassua että vasta nyt elokuussa alkaa nurmikkokin vihertämään. Ollut niin kuivaa, että nurmikko on näyttänyt isolta, ruskealta läntiltä. Sadepäivät on hyvä hyödyntää sisällä vaikka leipomiseen. Pikasämpylät valmistuivat hetkessä välipalaksi. Siivotakin pitäis, mutta taidan jättää sen homman myöhemmälle. Pikasämpylät valmistuvat alle puolessa tunnissa. Ei vatkaamisia tai taikinan kohotuksia. Näistä tuli yllättävän hyvän muotoisiakin, vaikka käytin pelkästään vain kahta lusikkaa millä tein taikinakasoja pellille. Kaapista löytyi tyrnirouhetta ja laitoin sitä taikinan sekaan. Olipa hyvää. Pikasämpylöistä tuli sen verran maukkaita, että jaan ohjeen teillekin.

pikasämpylät

Pikasämpylät

n. 15 kpl

9 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl leivinjauhetta

2 rkl tyrnirouhetta

1 tl suolaa

5 dl maitoa

loraus hunajaa

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaurahiutaleet sekaisin kulhossa. Lisää tyrnirouhe ja suola. Lopuksi kaada maito ja hunaja joukkoon ja sekoita. Asettele kahdella lusikalla leivinpaperin päälle pellille taikinaa n. 15 osaan ja paista 200 C n. 15 min. Tarjoile lämpimänä voinokareen kera.

pikasämpylät

Ollaan saatu omalta pellolta paljon syötävää mm. salaattia, sipulia ja tilliä sekä kasvihuoneesta kurkkua, yrttejä ja tomaattia. Ei ole tarvinnut kaupasta ostaa salaattitarvikkeita pitkään aikaan. Miten ne omakasvattamat maistuukin niin hyvälle ❤️ Suklaaminttu on uusi tuttavuus ja sitä olisi tarkoitus kuivattaa myöhempää käyttöä varten. Ajattelin kokeilla tehdä teetä siitä ja jotain herkullista kakkua voisi myös kokeilla ja maustaa kakun suklaamintulla. Kasvihuoneessa on iso puska suklaaminttua, jota riittää varmasti moneen eri käyttötarkoitukseen. Tuoksu siinä ainakin on aivan ihana.

Löytyykö sinulta jotain erikoisempaa syötävää kasvihuoneesta, parvekkeelta tai avomaalta? Mukavaa alkanutta viikkoa!

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *