Olohuoneessa Ikean peili

ikean peili

Syksyistä torstaita!

Niin kiirettä pitänyt viimeisten näyttöjen kanssa ennen valmistumista, etten ole ehtinyt blogin pariin laisinkaan. Tiedän että voisin hieman joustaa näyttötehtävissä, mutta olen niin tunnollinen ja tarkka tekemisissäni, että teen viimeiseen asti hyvän ja kattavan esitelmän. Ja kyllähän sitä aina toivoo että tulisi se parhain arvosana eli kiitettävä. Ja jos ei tule, niin olen ainakin parhaani yrittänyt. Jännittää ihan kamalasti tuleva näyttö vaikka en ymmärrä mikä siinä oikein jännittää ? Tuttu paikka, opettaja jne. Ehkä ne kysymykset jännittää eniten, jos en osaakaan vastata johonkin. Jännittäjä vaihtaa nyt puheenaiheen postauksen otsikkoon ?

Ikean peili kotiutui viime Ikean reissulta olohuoneen seinälle. Muistatte varmaan että tässä samassa kohtaa oli jo peili. Musta pyöreä peili siirtyi eteiseen koon vuoksi. Peili oli liian pieni olohuoneen seinälle. Halkaisija oli ainakin 20 cm pienempi ja minua hieman häiritsi se.

Puntaroin kahden peilin välillä. Stockholm-peili oli toinen vaihtoehto, mutta päädyin Rotsund-peiliin jota saa myös valkoisena. Stockholm peiliä saa Ikeasta ainoastaan sävyissä saarni- ja pähkinäpuuviilu. Molemmat peilit ovat halkaisijaltaan 80 cm. Rotsund-peilissä on alhaalla kaareva taso, johon voi laittaa pieniä koriste-esineitä tai vaikkapa valot syksyn tunnelmallisiin iltoihin.

Olohuoneessa ei juurikaan vielä syksyn tulo näy. Muutama pehmoinen tyyny ja viltti on näkösällä, mutta taljat pysyttelevät vielä kaapissa. Takkatulta olen kaivannut ja mies laittoikin eilen tulet takkaan. Mikä ihana tunnelma siitä tulikaan! Ei tää syksyn aika ehkä olekaan niin kamalaa. Toinen asia mistä nautin on sienestys. Ollaan tytön kanssa kerätty sieniä tänä syksynä enemmän kuin koskaan. Niitä on aivan älyttömästi joka puolella! Veimme naapuriin osan kun ei yksinkertaisesti jaksettu enää puhdistaa koko saalista. Yhtä suuri saalis kun tulee joka kolmas päivä, niin on siinä tekeminen että saa kaikki puhdistettua ja laitettua. Ensimmäistä kertaa kokeilin kuivattaa tatteja kuivurissa ja niistähän tuli kivan rapeita. Pääsevät myöhemmin pizzan päälle ?

Keräätkö sinä sieniä, mikä on sinun tapa säilöä sienet? Säilötkö suolasieniksi vai laitatko pakkaseen?

Viettäkäähän mukava loppuviikko <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *