Olohuoneen syksyä ja matto etsinnässä

olohuone

Olohuoneen syksyä. Pehmoisia tyynyjä, lämpöisiä vilttejä ja takkatulen loistetta ❤️ Iltaisin paljon kynttilöitä ja tv:n tarjontaa. Oletteko huomanneet saman kuin minä? Tänä syksynä on alkanut aivan älyttömästi uusia ohjelmia! Moni tulee vielä samaan aikaan eri kanavilla. Tässä joutuu kohta hommaamaan jonkun tallentavan laitteen ? Koko kesän olin ilman tv:tä, mutta syksyn tullen on enemmän aikaa aloittaa uusien ohjelmien katsominen. Selviytyjät on tällä hetkellä ykkönen. Se on pakko katsoa joka sunnuntai. Salkkarit hyvänä kakkosena. Ja oon mä hurahtanut myös Love Islandiin ja Big Brotheriin. Voi A-P-U-A.

No mutta siihen olkkariin. Olohuoneessa on nyt ihana, viihtyisä tunnelma enkä oikeastaan kaipaa sinne mitään lisää. Hyvä just näin. Täällä on hyvä hyggeillä villasukat jalassa. Mutta yksi mitä olen jo pidempään etsinyt olohuoneeseen, on uusi matto.

Muutama sana tuosta meidän olohuoneen matosta. Kaipaan olohuoneeseen pehmeämpää mattoa jalkojen alle talven ajaksi ja voi pojat miten vaikeaa oikeanlaisen maton etsiminen onkaan! Oon maininnut asiasta aiemminkin täällä blogin puolella. Tai sitten mä vaan oon liian nirso. Kriteerit matolle on seuraavanlaiset. Ei saisi olla näin vaalea mitä nykyinen. Ei kuvioita. Ei liian tummakaan. Helppo pitää puhtaana. Ei karvalankamattoja. Koko 290 x 200 koska olen ihan varma että pienempi koko näyttää liian pieneltä, kun silmä on tähän isoon mattoon tottunut. Olen selannut nettikaupat läpi ja käynyt useaan otteeseen tsekkaamassa kauppojen tarjonnan. Vielä en ole sitä oikeaa löytänyt enkä halua tyytyä mihinkään sellaiseen vaihtoehtoon joka on ihan kiva tai menishän tuo meidän lattialla. Kellään muulla samaa ongelmaa?

Tämä puuvillamatto on sen puoleen hyvä, että sen voi kääntää kun toinen puoli likaantuu. Olen itse pessyt maton muutamia kertoja (lue yrittänyt pestä) ja oli kovan työn ja tuskan takana saada siitä rannut pois. Olenkin pesettänyt maton pesulassa siitä lähtien. Viimeksi vein maton pesulaan märkänä, kun en kertakaikkiaan saanut rantuja siitä pois. Huuhtelin maton moneen kertaan ja se näytti märkänä puhtaanvalkoiselta, mutta aina kun matto alkoi kuivumaan, siihen ilmestyi kellertäviä jälkiä. Hermo siinä meni. Pyysin miehen apuun ja hän kantoi märän, ainakin sata kiloa painavan maton auton peräkonttiin ja suunta kohti pesulaa. Ihanan puhdas ja raikas matto kotiutui pesulasta eikä rannuista ollut jälkeäkään. Jopa sotkemani punaviinitahra oli hävinnyt, minkä vuoksi aloin mattoa alunperin pesemäänkin. Jospa se oikea mattokin tulisi vielä vastaan ennen talvea.

Eilen haikein mielin keräsin kesäkukat pois ja vaihdoin koukkuihin kukkien tilalle lyhtyjä. Laitoin kynttilät illalla palamaan ja kasvihuone näytti niin kivalta illan hämärässä ❤️ Muutaman valosarjan se kaipaa vielä ylleen, niin voin joku ilta istua siellä terassilämmittimen alla ja fiilistellä tätä kylmää ja sateista syksyä.

Ihanaa torstai-illan jatkoa! Kertokaahan mitä teille kuuluu? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *