Makuuhuone ja Monstera deliciosa

Makuuhuone ja Monstera deliciosa

Sanotaan että makuuhuoneeseen olisi hyvä laittaa ilmaa puhdistavia viherkasveja. Meillä on aina ollut vähintään yksi viherkasvi makuuhuoneessa. Tilassa on vähän luonnonvaloa, mutta silti tuo Monstera deliciosa on tuolla nurkassa pienen ikkunan alla viihtynyt vuosia. Yhdessä välissä se kasvoi hassun malliseksi kuten peikonlehti saattaa kasvaa eli tekee pitkiä rimpuloita. Varret roikkui sieltä täältä, joten päätin hieman leikellä peikonlehteä. Juurrutin pistokkaat ja istutin takaisin tuohon samaan astiaan emokasvin kanssa. Nyt se on ihanan tuuhea ja varret eivät roiku miten sattuun. Silloin tällöin sumuttelen sen lehtiä ja vaikka altakasteluruukussa onkin, niin välillä täytän myös tuon lasilinnun vedellä. Kasvi ottaa siitä pikkuhiljaa tarvitsemansa määrän vettä.

Miten satumainen maisema tuolla ulkona tällä hetkellä on ❤️ Onko teidän pihalle jo satanut ensilumi? Tänne satoi ensilumi aiemmin ja jäi maahan. Aamulla kun herättiin oli tullut 15 cm lunta lisää. Eipä oo ennen ollut noin kiva lähteä lumitöihin 😅 Innoissani kolasin koko pihan kerralla (ei mikään pienin alue) ja kyllä se ihan urheilusta meni. Tunnin päästä satoi saman verran lisää 😀 Minusta ois ihanaa jos talvi tulis jo, on tuolla niin lumoava näky tällä hetkellä ❤️

Meiltä löytyy kotoa useita lasipalloja ja – lintuja. Ne on niin kivannäköisiä kasvien juurella että menevät vaikka ihan koristeenakin. Makuuhuoneessa en ole sen erikoisemmin sisustanut pitkään aikaan. Tykkään tästä näkymästä, niin mitä sitä vaihtamaan tai uudistamaan. Makuuhuoneen seinän sävy on meidän kaikkien lemppari enkä usko että tähän voi kyllästyä! Leppoista lauantaita sinne ruudun toiselle puolen ja huomiseen ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *