Seinäpinnat uusiksi – Eskaro Silk sisustusmaali ja Safira 7

Kaupallinen yhteistyö: Eskaro.fi

Olohuone ja keittiö

Seinäpinnat uusiksi! Meidän koti on kohta 11 vuotta vanha. Siis kauheeta miten nopeaa aika menee. Vastahan me kotia rakennettiin ja päästiin muuttamaan kaksi viikkoa ennen pojan syntymää. Isompaa remonttia ei kotona olla tehty sen jälkeen ja seinäpinnat ainakin kaipasi jo kipeästi uutta maalia pintaan. Sieltä täältä ollaan tehty paikkamaalauksia vuosien varrella, mutta nyt otimme urakaksi maalata kaikki valkoiset seinäpinnat uusiksi. Valkoisen sävyn valinta ei ollut ihan helpoimmasta päästä ja suosittelenkin ehdottomasti kokeilemaan valitsemaasi sävyä seinään ennenkuin ostat isomman purkin maalia. Eskarolta saa pienimmillään 0,9 litran purkkeja ja tällä saa erinomaisesti kokeiltua miltä sävy näyttää seinäpinnoilla. Koska epäröin eri valkoisten sävyjen kanssa, Eskaro lähetti meille neljää eri valkoisen sävyä, joita testailimme seiniin. Meillä mm. ruskea lattia vaikutti sävyn valintaan sekä tietenkin luonnonvalon suunta. Parhaimmaksi sävyksi meidän seiniin osoittautui lopulta NCS S 0500-N. Puhtaanvalkoinen sävy, mikä ei taita keltaiseen tai mihinkään muuhunkaan ❤️ Tämä sävy näyttää oikeasti iltahämärälläkin hyvältä.

Kauhistuin kun otettiin keittiöstä verhot ja kaikki tavarat seiniltä pois, miten eriväriset seinät olivat. Aloin tutkailemaan seiniä ja löysin kolmea eri valkoisen sävyä yhdestä tilasta! Sen siitä saa kun paikkamaalailee seiniä eri sävyillä 🙊 Siinä mä sit miehen vieressä ihastelin, kun hän urakoi telan varressa ja maalasi likaiset seinät puhtaanvalkoisiksi. Ai vitsit miten ilme raikastui kerta heitolla. Vaikka joku voisi ajatella, että mitä järkeä maalata valkoiset seinät valkoisella, mutta valkoisen sävyjä on niin monenlaisia! Alla olevista kuvista näkee hyvin eron. En ole vielä laittanut edes verhoja takaisin ikkunaan, olen vaan ihastellut puhtaanraikkaita seiniä. Enkä tiedä kaipaako ikkunat enää edes verhoja, se jää nähtäväksi.

Silk sisustusmaali ja tasoitteet

Tasoitteena käytimme ennen maalaamista PRO LH Medium kevyttasoitetta, joka oli helppo levittää leveällä metallilastalla. Tätä laitoimme halkeamiin ja isoihin koloihin/reikiin. Pieniin naulan reikiin ja koloihin sivelin Eskaron Pro pikasilotetta. Mies hioi seinät ja maalasi kahteen kertaan seinät Silk sisustusmaalilla. Tätä maalia en voi olla kehumatta, se on vaan paras millä ollaan koskaan maalattu. Makuuhuoneen tumma seinäkin on maalattu samaisella maalilla. Olen kokeillut useita eri merkkejä remonttikohteissani ja tämä on peittävin ja parhain kaikista. Ja kuivuu tosi nopeasti. Yksi maalikerros olisi riittänyt seiniin, jos emme olisi laittaneet tasoitetta seiniin. Harmaa kevyttasoite vaatii aina kaksi maalikerrosta peittyäkseen. Samana päivänä seinät saivatkin kaksi maalikerrosta ylleen, kiitos nopean kuivumisen.

Eteisen ja kodinhoitohuoneen maalaus

Meillä kurakeleillä lentää kengät ja ulkovaatteet eteisen lattialle. Seiniin roiskuu likavettä päivittäin. Varsinkin kun poika käy mutkan ajamassa crossimopolla ja tulee sisälle reissun jälkeen, on eteisessä kaaos valmis. Eskarolta suosittelivatkin eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen maaliksi Safira 7, joka on vesiohenteinen akrylaattimaali seinä- ja kattopintoihin tiloissa, joissa pinnoilta vaaditaan normaalia suurempaa pesun- ja kulutuksenkestävyyttä. Se soveltuu myös kosteisiin tiloihin. Tällä maalasimme eteisen ja kodinhoitohuoneen tilat. Seinät on helppo pyyhkiä puhtaaksi kurasta ja lika lähtee hyvin irti.

Makuuhuoneiden maalaus

Kaikki makuuhuoneet maalattiin samalla sävyllä NCS S 0500-N. Varsinkin esikoisen huoneessa oli paljon reikiä seinissä, siellä kun on ollut mm. TV kiinnitettynä seinään. Huoneen asukas on kovin innokas vaihtamaan järjestystä huoneessaan, joten myös taulujen ja seinäkoristeiden paikkaa on vaihdettu tiuhaa tahtia. Kaikki vanhat jäljet tasoitettiin umpeen ja seinät maalattiin kahteen kertaan. Meidän makuuhuoneen tumma seinä sai nyt seurakseen puhtaanvalkoiset seinät enkä raaskinut tehdä kuin yhden reiän seinään, johon ripustin tuon kukkataulun.

Oli jo korkea aika maalata kaikki kodin seinät, ihan sama minne nyt katsoo niin yhtä puhtaalta näyttää joka puolella. Kevään ihana aurinko vielä korostaa tätä puhtautta! Jos kotisi seinät kaipaa uutta maalia pintaan tai tiedät jonkun joka ilahtuisi sisustusmaalista, niin Instagram tililläni @whiteandblackblogi on arvonta käynnissä, jossa on palkintona iso 9 litran purkki Silk-sisustusmaalia! Tällä maalaa jo suuremmankin alueen. Eskaro sävyttää maalin voittajalle valmiiksi eli saat itse valita värikartasta sopivimman sävyn kotiisi ❤️ Tästä linkistä pääset suoraan osallistumaan: https://www.instagram.com/whiteandblackblogi/

Ihanaa viikonloppua!

Sisustusmaali arvonta päättyy 6.3.2020 klo 20.

2 kommenttia “Seinäpinnat uusiksi – Eskaro Silk sisustusmaali ja Safira 7

  1. Ei olekin ihan paras tuo Silk!! Ei riitä sanat kertomaan miten hyvää jälkeä sillä saa aikaan! ❤️

    1. Kyllä! Mielellään sitä maalaa hyvällä maalilla silloin kun alkaa tämmöseen urakkaan 😀 Mieshän täällä tällä kertaa kaikki maalasi, mä vaan katoin vierestä 🤣 Tykkäs hänkin laadukkaasta maalista, joka ei valu pitkin seiniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *