Etäopiskelu ja pääsiäistervehdys

Piristystä päivään keltaisilla narsisseilla, jotka tulivat aamulla suoraan kotiovelle ruoka toimituksen yhteydessä. Heti piti lähteä istuttamaan kukkaset ulos terassille, kun lämpömittari näytti yli kymmentä astetta ❤️ Ihanaa, sieltä se kesä tulee hiljaa, mutta varmasti.

Etäopiskelu

Ajattelin kertoa teille vähän miten meidän perheessä on etäopiskelu sujunut. Mehän on etäopiskeltu jo muutamaa päivää vaille kuukausi, kun otin lapset pois koulusta ennenkuin koulut päätettiin sulkea. Täytyy kyllä nostaa hattua niin lapsille kuin vähän itsellekin ? Ja kaikille teille siellä ruudun takana, joiden perheissä etäopiskellaan ❤️

Arkirutiinit ovat pysyneet meillä aika samoina. Aamulla herätään viimeistään klo 7.30 ja illalla mennään nukkumaan siinä yhdeksän aikoihin. Reippaasti menevät aamulla heti aamupalan jälkeen katsomaan läksyt ja yhdessä merkitään mitä tehtäviä ja läksyjä sille päivää on. Liikuntaa tulee kivasti joka päivä kaikille, kun haetaan pyörällä ruoka koululta lapsille. Tai minä en sinne asti joka kerta kykene, mutta jään tien varteen odottelemaan lapsia, kun hakevat ruoan. Miten sitä onkin raskaana näin heikkona ettei jaksa edes pyöräillä muutamaa kilometriä? Kuvitelkaa, mä vielä pari kuukautta sitten ajattelin, että heti kun tämä oksentaminen ja pahoinvointi loppuu, lähden juoksulenkille ja salille ? Miten väärässä olinkaan, ei voisi kuvitella ottavansa yhtään juoksuaskelta saati nostella jotain painoja. Hyvä kun kävelemään pääsee.

Ihana kun tämmöinen mahdollisuus on, että saa hakea valmiin ruoan kotiin. Meillä tyttö saattaa syödä kolmekin lämmintä ateriaa päivässä ja ruoan menekki on kasvanut huomattavasti etäopiskelun myötä. Sitä kun luulee tekevänsä ison kattilallisen ruokaa, että siitä riittäisi seuraavaksikin päiväksi, mutta ehei.. Se menee samana päivänä. Tässä kunnossa kun ei jaksaisi koko ajan olla keittiössä kokkaamassa. Käy ihan työstä. Selkään sattuu, heikottaa ja on pahoinvointia. Lapset tuossa tuumasivatkin yhteen ääneen, että sää äiti teet ihan liian hyvää ruokaa ? No niin näyttää, kun maistuu noin hyvin! Einesruokaa meillä ei syödä juuri ollenkaan, joskus ostan valmista purkkihernekeittoa, johon lisään jauhelihaa, mutta muuten mennään kotiruoalla.

Aika paljon joudun auttamaan koulutehtävissä, varsinkin matematiikassa. Tuleepahan kerrattua itsekin murto- ja sekaluvut ? Siitä on hetki vierähtänyt, kun olen istunut koulun penkillä. Esikoisella sujuu koulunkäynti erinomaisesti, kuten opettajakin viimeksi kertoi. Palauttaa tehtävät ajallaan ja jokainen tehtävä on tehty tunnollisesti ja hyvin. Kuopuksella meinaa välillä jokin tehtävä unohtua, joten päivittäin saan tarkistaa että kaikki on tehty. Muuten on mennyt hyvin hänelläkin. Lasten opettaja on ihana, kun laittaa välillä myös tehtäväksi esim. äidin tai isän auttamisen tai kotitöiden teon. Kyllä tulin iloiseksi, kun yksi päivä tultiin kysymään, että mitä kotitöitä äiti mä voisin tehdä. Kaikin puolin etäopiskelu sujuu tässä taloudessa hyvin, ei ole mitään moitittavaa tai lisättävää. Reippaasta opiskelusta saavat valita jokaisella ruokaverkkokauppa ostoksella jonkin kivan herkun itselleen, tätä odottavatkin aina innolla. Lapsille suurin kiitos, kun jaksavat tehdä kaikki koulutehtävät ja oppia joka päivä uutta. Yritän olla mahdollisimman paljon heille avuksi ja neuvoa parhaani mukaan. Miten teillä on etäopiskelu sujunut?

Hyvää pääsiäistä jokaiseen kotiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *