Sadonkorjuu ja Paholaisen hillo-resepti

Sadonkorjuu pellolla aloitettiin ja voi pojat miten huippusato me saatiin tänä vuonna. Perunaa, punajuurta ja maa-artisokkaa tulee yli oman tarpeen. Oispa maakellari! Suurin osa jäi vielä peltoon, maa-artisokat säilyvät hyvin maassa tuonne lokakuun puolelle asti. Purjoa ja porkkanaa tulee myös kivasti ja salaattia ollaan syöty pari kuukautta niin paljon, että meistä tulee varmaan kohta pupuja ? On siitä määrästä riittänyt meidän lemmikeillekin. Ai niin.. oon ihan unohtanut esitellä meidän uudet tulokkaat ? Meidän suloisista palleroista kuvia siis tulossa!

Pitkän rivin tilliä kuivasin jo aiemmin kasvikuivurissa. Nyt siellä on kuivumassa persiljaa ja seuraavaksi menee rosmariinit. Tulee muuten ihana yrtin tuoksu kotiin, kun kuivurin laittaa päälle. Tuo on niin kätevä vehje, suosittelen!

Myös kasvihuoneesta saimme satoa niin paljon, että on annettu kurkkua ja tomaattia tuttavillekin. Avomaankurkusta vinkkasinkin teille jo viime vuonna, että kannattaa ehdottomasti kasvattaa sitä kasvihuoneessa kasvihuonekurkun sijaan. Hyvänmakuista (minusta jopa parempaa kuin kasvihuonekurkku) ja satoa tulee todella paljon. Jääkaapista loppuu kohta tila muille ruoille, kun hyllyt täyttyy kurkkusalaatista, kurkkurelissistä ja suolakurkuista. Siemenestä kasvattamani chilit ovat vielä kasvihuoneesta keräämättä, mutta muuten ollaan sekin jo tyhjennetty. Tein tomaateista ja chileistä paholaisen hilloa, tässä ohje hyvänmakuiseen hilloon.

Paholaisen hillo

800g tomaatteja

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

Oman maun mukaan punaisia chilejä (laitoin kolme)

1 pun. suippopaprika

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2,5 dl hillosokeria

1/2 dl etikkaa

Tee tomaatteihin kevyet ristiviillot ja laita kiehuvaan veteen minuutiksi. Näin kuoret irtoavat parhaiten. Lisää kuorittujen tomaattien sekaan pilkotut sipulit, paprika ja mausteet. Anna kiehua n. 20 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella seos tasaiseksi ja lisää etikka ja hillosokeri. Keitä vielä viitisen minuuttia ja jäähdytä. Purkita pestyihin ja keitettyihin lasipurkkeihin. Pilttipurkit ovat sopivankokoisia tälle tuliselle hillolle. Säilytä hillo jääkaapissa.

Lämpöä on luvattu vielä tälle viikonlopulle, nautitaan. Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *