Suklaakakku

Tein syntisen hyvää, suussa sulavaa suklaakakkua omien kanojen munista ❤️ Vähän ovat kanaset hiljentäneet munimistahtia näin talvella, mutta omaan käyttöön kananmunia tulee ihan riittävästi. Vietettiin pienimuotoisesti mun synttäreitä ja tästä riitti hyvin 10 hengelle, moni vieraista otti vielä lisää. Niin hyvä suklaakakku tuli, että tässä resepti kokeiluun. Herkuttelin aamukahvin kanssa viimeisen palan ja tämä oli niin älyttömän hyvää, että jopa mies joka ei hirveästi kakuista välitä, otti kakkua lisää 😊

Suklaakakku

Tumma pohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl leivontakaakaota
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 levy suklaata
2 liivatelehteä
2 munaa
puolikkaan sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
180g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vispattuna

Kakun kostutukseen lasillinen appelsiinimehua. Kuorrutukseen purkki kuohukermaa, 80g tummaa suklaata ja 30g valkoista suklaata.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa n. 20-25 minuuttia 175 C. Anna jäähtyä, kumoa ja leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. Minä leikkasin kolmeen osaan.

Valmista täyte. Sulata suklaa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, purista niistä vesi pois ja lisää kuumennetun sitruunamehun joukkoon. Erottele munan keltuaiset ja vispaa ne sokerin kanssa ja lisää tuorejuusto. Lisää sula suklaa ja liivate-sitruunamehu joukkoon. Vispaa valkuaiset eri kulhossa vaahdoksi. Vatkaa kuohukerma ja sekoita kerma valkuaisvaahdon kanssa täytteeseen.

Laita ensimmäinen leikattu osa irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä täytettä ja lisää toinen kerros, kostuta ja lisää loput täytteet. Lopuksi vielä viimeinen leikattu osa päälle ja kostutus. Anna kakun olla yön yli jääkaapissa hyytymässä. Laita päälle esim. kelmua ettei kakku ota makuja jääkaapista. Seuraavana päivänä kumoa kakku ja valmista suklaa-kermaseos sulattamalla suklaat ja vatkaamalla kerma. Levitä kuorrute rennosti veitsellä kakun päälle ja koristele esim. vadelmilla ja tomusokerilla.

Mukavaa viikon jatkoa! Täältä (klik) löydät muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *