Varaava takka paukkupakkasilla

Heippahei ❤️ Paukkupakkaset iski rytinällä ja me täällä lämmitellään vauvan kanssa takan äärellä. Isi lähti pohjoiseen työreissulle. Oltaispa päästy mukaan. Aamulla tuli sit kuvaviestiä auton mittaristosta, joka näytti lukemaa -35,5 C!! Lähti Lappi-kuume samantien. Että vähän kovemmat pakkaset siellä, mitä täällä tuo parisenkymmentä astetta. Ihme ku edes auto lähtenyt käyntiin, mutta niin vaan oli töihin päässyt 🤗

Varaava takka

Takka on ihan ehdoton näillä paukkupakkasilla. Onhan täällä kotona lisäksi lattialämmitys ja ilmavesilämpöpumppu, mutta rakastan tuota varaavaa takkaa näillä keleillä! Se varastoi ja luovuttaa lämpöä vielä päivienkin päästä. Yleensä talvisin pidetään joka kolmas päivä tulta joko takassa tai leivinuunissa, mutta nyt laitoin heti aamusta tulet, vaikka eilenkin lämmitin. On se vaan ihana istua lämmittelemässä tuossa luukun edessä.

Lämmönlähteen lisäksi takka tuo paljon tunnelmaa pimeisiin iltoihin ja aamuihin. Joskus saatan istua tunninkin tuossa lattialla ja vaan tuijottaa tulta. Mies herää vapaaviikkoisin meillä yleensä ensimmäisenä ja hänellä on tapana sytyttää aamuisin leivinuuniin tulet. Meidän makkari on heti tuossa takan takana, joten ihana heräillä siihen liekin ritinään ja hentoiseen puun tuoksuun. Laittaa villasukat jalkaan ja hipsiä olohuoneen puolelle.

Tänään olikin erilainen päivä. Nämä kotiäidin päivät ei hirveästi poikkea toisistaan, mutta tänään täällä päätettiin että eipä nukutakaan päikkäreitä 😂 Yritin ensimmäisille päikkäreille nukuttaa vauvaa sisälle sänkyyn tuntikausia, toinen vaan naureskeli ja virkkuna katseli ympärille. Päiväunet nukutaan aina ulkona vaunuissa ja nyt kun kovat pakkaset tuli, niin en voinutkaan viedä ulos. Helposti vedetään normipäivinä sikeitä se kolme-neljä tuntia vaunuissa ja sinne nukahdetaan samantien kun ulko-ovi aukaistaan.

Ajattelin sitten testata josko nukuttaisiin eteisessä vaunuissa ilman ulkovaatteita ja arvatkaa vaan onnistuiko 🤣 Ei. Äläpä äiti yritä huijata mua. Seuraavaksi kokeilin syliin. Ei onnistunut sekään. Sitten vein taas sänkyyn ja vihdoin sain nukutettua kun leikin itsekin nukkuvaa. Hiljaa hiivin huoneesta pois ja sinne pieni jäi tuhisemaan. Alle tunti siellä nukuttiin, mutta kummiskin 🙂 Ehdin just ruoan tekemään koululaisille. Siihenpä se oma aika hujahti! Saa muuten antaa vinkkejä tännepäin miten nukutaan muuallakin kuin ulkona vaunuissa. Kirpsakkaa keskiviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *