Keittiön siivous

Täällä on ollut ihan kevätmeininki jo viikon ajan. Aurinko paistaa, linnut visertää ja räystäistä tippuu vesi ❤️ Huomasin helmikuun lopulla takapihan puussa, kun reppana pikkulintu vei tekemäämme linnunpönttöön risuja ja heiniä. Ei kai ne näin aikaisin aloita pesänrakennusta? On kyllä ollut niin lämmintä, parhaimmillaan +7 C, että ihmekös tuo jos pikkulinnutkin on sekaisin. Auringon paistaessa voisi istahtaa vaikka terassille päiväkahville. Odotan kovasti, että pääsen kasvihuoneelle istumaan kunhan nuo lumet hieman sulaa ympäriltä.

Keittiön siivous

Kevät on saanut aikaan siivousinnostuksen – ainakin tässä talossa. Tekisi mieli koko ajan olla jotain nurkkaa järjestelemässä ja siivoamassa. Aloitan siivoukset keittiöstä ja käyn läpi kaikki kaapit ja laatikot. Kaiken ylimääräisen tai kuluneet tarvikkeet laitan kiertoon. Mm. pannut kaipasivat jo uusimista. Meillä on kaksi erikokoista pannua käytössä ja niistä oli pinta naarmuuntunut, joten ostin tilalle uudet. Myös leikkuulaudat olivat kuluneet ja vaihdoin ne uusiin. Yhden kahviastiaston möin Torissa pois, kun sain mummulta ihanan, vanhan Arabian setin käyttöön. Tykkään, että kaapit ovat järjestyksessä eikä siellä ole liikaa tavaraa. Lapsetkin löytävät tarvittavat paremmin kun laatikot ovat järjestyksessä. Yritän pitää tasot mahdollisimman tyhjinä, jotta ne olisi helpompi pitää puhtaana. Jospa se tiskiliina eksyisi muidenkin kuin minun käteen tällä taktiikalla 😉 Varsinkin keittiö on meillä sellainen tila missä saisi olla koko ajan siivoamassa. Mutta niin se taitaa olla joka kodissa.

Lapset, 5. ja 6. luokkalaiset tykkäävät kovasti kokkailla ja etenkin iltaisin ennen nukkumaanmenoa tulee sellaisia kokkausinspiksiä että oksat pois 🤣 Pannut käy kuumina ja tiskiallas täyttyy astioista. Hyviä ruokia kyllä saadaan maistella 👌 6.luokkalaisen bravuuri on erilaiset täyttävät salaatit ja 5.luokkalainen tykkää kokkailla munakasta tai lämppärileipiä eri täytteillä.

Huolsin eilen myös nuo Muurahais-tuolit. Paljon muuta ei tarvinnut tehdä kuin pyyhkiä puhtaaksi ja kiristää ruuveja. Ne ajan myötä löystyvät käytössä. Onko teillä kevätsiivoukset menossa? Seuraavana onkin vuorossa ikkunanpesut. Sen saa hoitaa tuo toinen puolisko 😊 Ihanaa alkanutta maaliskuuta teille ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *