Diy pupu koivunoksista – Pääsiäiskoristeet

Pääsiäinen lähestyy, huomenna jo kiirastorstai. Trullihommia ei viime vuonna voitu järjestää eikä tilanne ole yhtään sen parempi tänäkään vuonna. Niin sitä kuljettiin vielä pari vuotta sitten huolettomasti ovelta toiselle virpomassa tietämättä yhtään mitään tulevasta. Syötiin mahat täyteen suklaamunia ja lähdettiin sen jälkeen porukalla kokkoja kiertämään. Välillä tuntuu, että on vaikea selittää lapsille järkevästi tätä tilannetta niin että hekin asian ymmärtäisivät. Ehkä pieni asia meille, mutta iso asia lapsille. Keksitään siis jotain muuta kivaa tekemistä pääsiäiseksi! Mm. palju lämpenee ekaa kertaa sitten joulun. Ai että, pitkästä aikaa pääsee höyryävän kuumaan paljuun. Ulkoillaan ja paistetaan nuotiomakkarat grillipaikalla. Ostetaan paljon suklaamunia ja pääsiäiskarkkia. Pääsiäisenä avataan myös ehdottomasti grillauskausi 🖤

Diy pupu koivunoksista

Pääsiäiskoristeet ovat aikalailla samat vuodesta toiseen, mutta joka vuosi kokeilen jotain uutta. Koivunoksista ja pajunkissoista syntyi pääsiäispuput. Näistä tuli söpöt! Ovat matkalla tuohon meidän oven pieleen, kuvasin ne vain sisällä. Tarvitset pupun tekemiseen koivunoksia, sidontalankaa ja pajunkissoja. Koivunoksat olivat niin taipuisia ettei tähän paljoa sidontalankaa tarvinnut kiepsauttaa ympärille. Ensin tein soikean ympyrän pääksi. Sitten kaksi korvaa, jotka sidoin päähän kiinni. Lopuksi pujottelin vielä koristeeksi oksien päälle pajunkissoja sidontalangan välistä. 15 minuutin diy-pupu on valmis. Jos haluaa enemmän koristeita niin esim. narsissit sopivat pupuun hyvin.

Pääsiäiskoristeet

Etsin kaapista myös muut pääsiäiskoristeet esille. Pääsiäismunia ja itse tekemiä koristeita laitoin pajunoksiin roikkumaan. Löysin kaapin perukoilta tuon ison Riihimäen keittiötölkin ja se olikin just passeli oksille. Ohratkin ehtivät hyvin kasvuun, kun viikko sitten kylvin ne. Saa puput ja kanat sitten maistiaisia niistä pääsiäisen jälkeen. Terassille paistaa lämpimästi aurinko ja istutin ruukkuihin monen monta narsissia. Narsissit kuuluvat pääsiäiseen. Ruukkujen ylle laitan tekemäni puput. Alkaa olemaan kaikki valmiina pääsiäiseen. Huomenna vielä pikasiivous ja sitten pyhien viettoon.

Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinne ❤️ Vielä ehdit kokeilemaan pupun tekemistä jos innostuit tästä postauksesta😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *